Duurzame verlichting tips

Met de juiste verlichting haal je sfeer in huis. Maar wat is de juiste verlichting voor jou? Is Led de juiste verlichting voor in de zithoek? Wat is de juiste belichting van de gehele woonkamer? Het is logisch dat je met dit soort vragen zit. Met de kennis uit dit bericht kun je direct aan de slag.

Je huis verlichten met Led

Een milieubewust mens kiest direct voor led lampen. Led lampen geven geen warmte af en daardoor zijn led lampen energiezuinige lampen. Zijn led lampen wel sfeermakers voor in huis? Gelukkig heeft led goed door ontwikkeld. Met een groot scala aan tinten en kleuren, creëer je met led altijd de juiste sfeer in huis. Warme led lampen worden ook wel flame led lampen genoemd. Led is bij de nieuwe lampen vaak ook dimbaar. Tegenwoordig is led daardoor de nieuwe standaard geworden. Vraag de verkoper wel even om een goed advies, want de ontwikkelingen volgen zich in een rap tempo op.

Plafond verlichting

De keuze is makkelijker dan je zou verwachten. Een plafonnière heeft vaak een ronde platte eenvoudige vorm en kan worden bevestigd aan het plafond. Onthoud de volgende regel: Een belangrijke plek in het huis verdient geen simpele lamp. Het licht wordt verspreid door de platte vorm van de plafonnières. Voor het verlichten van een totale ruimte zijn deze lampen dus perfect. In de badkamer bijvoorbeeld is dit zeer handig. In de woonkamer kun je wel een grote sierlijke plafondlamp op hangen. Een grote hanglamp hoort boven een grote tafel. De zithoek in de woonkamer is de perfecte plek voor een grote schitterende plafondlamp. De hanglamp boven de eettafel en plafondlamp boven de salontafel vormen de basis van je lichtplan.

Design hanglampen 

Verlichting is uiteraard primair een lichtbron maar secundair veel meer dan dat. Hanglampen zijn de belangrijkste lichtbronnen in huis. Het is van groot belang dat je hanglampen in dezelfde stijl zijn als je interieur. In bijvoorbeeld een strakke moderne ruimte zal een klassieke lamp heel erg kitscherig staan. Een goede design hanglamp is in principe tijdloos en blijft ook in de toekomst menig toeschouwer verbazen.

Meer weten over lampen?

Aangezien verlichting zo belangrijk is in huis is het verstandig om er meer over te lezen.  Wil je weten waar je het beste je verlichting online kunt kopen? Bezoek dan deze websites over verlichting, lampen, hanglampen, vloerlampen en wandlampen.

 

 

http://www.steinhauer.nl/