Duurzaam Vandaag
Image default
Woning en Tuin

Bio ethanol kopen

Misschien heeft u ze ergens in een winkel zien liggen: die mooie flessen met de doorzichtige brandstof bio ethanol. Dit is kort gezegd alcohol verkregen uit plantaardige suikers door middel van fermentatie. Nu wilt u waarschijnlijk weten waar u op kunt letten als u bio ethanol kopen gaat.

Herkomst

Net zoals bij alles is bij het bio ethanol kopen de herkomst van het product belangrijk. Uit welk land is het afkomstig? Van welk plantmateriaal is het exact gemaakt? Op wat voor manier is de brandstof geproduceerd? Meestal is het gevoel een goede indicatie voor de eerlijkheid van een product. Hierbij gelden eigenlijk dezelfde principes als bij voedsel. Wanneer een appel in een speciaalzaak verkocht wordt zal deze eerder een echt biologische indruk maken dan in een supermarkt. Waar u ook op kunt letten is een keurmerk, of een rapport of certificaat. Zo weet u zeker wat u in huis haalt en of het aan alle wensen voldoet. Of het daadwerkelijk fairtrade is bijvoorbeeld. Misschien probeert u een bepaald merk en wordt dat uw vaste merk. Of misschien wilt u zo veel mogelijk merken uitproberen en kijken wat het beste brandt. Is het handig om in het groot in te slaan zodat u er nog lang mee vooruit kunt? In dat geval hebben flessen van vijf liter de voorkeur boven flessen van een liter. Wilt u zeker zijn van de arbeidsomstandigheden waaronder de brandstof gemaakt is? Ook die informatie is te achterhalen.   

Bio ethanol kopen voor een sfeerhaard

Stel dat u net een mooie sfeerhaard hebt gekocht. Net zoals bij een auto speelt de brandstofkeuze een belangrijke rol in de levensduur van de nieuwe aankoop. Een auto kan trouwens ook op een mengsel van ethanol en benzine rijden. Het is een slecht idee om in een bio ethanol brander iets anders te doen dan wat er voorgeschreven is. Alleen bio ethanol kopen dus. En het ergens mee verdunnen of vermengen is ook een slecht idee. Wanneer de haard eenmaal aangestoken is kunt u genieten van de prachtige gele vlammen. Dan pas weet u zeker of u de juiste keuze hebt gemaakt of niet. Net zoals altijd bij vuur is het een kwestie van een goede voorbereiding en erbij blijven. Leest u vooral de handleiding van de haard en op de fles alvorens een lucifer of aansteker te pakken. Dan weet u bijvoorbeeld dat de flessen op een koele en droge plek bewaard dienen te worden. Een haard is ook een kwestie van sfeer en dat haalt u hiermee zeker in huis. Of de inrichting van de kamer of de tuin nu romantisch of juist modern is. Een sfeerhaard past werkelijk overal bij. Bij elke kleur en bij elk interieur. Overal is wel een geschikt model voor te vinden. En voor elke brander kunt u een geschikt type bio ethanol kopen die goed is voor de brander en voor het milieu. Qua brandstof is alcohol in ieder geval schoon. Er komt geen rook vanaf, dus heeft u ook geen schoorsteen nodig. Verder is het lekker warm. Ideaal als alternatief voor de open haard, de kachel of de CV. 

HGB-Trading

HGB-Trading is een bedrijf dat al jaren meegaat. Wij hebben in die tijd veel ervaring opgedaan en expertise opgebouwd. U kunt altijd bij ons terecht voor een goed advies over de aanschaf van een haard, kachel of bio ethanol brander. U kunt bij ons ook de bijhorende bio ethanol kopen.  

http://www.hgb-trading.nl/bio-ethanol