Duurzaam Vandaag
Image default
Winkelen

Veelvoorkomende plaatsen waar LED's worden gebruikt

Miljoenen toepassingen over de hele wereld maken gebruik van LED’s van ledpaneelgroothandel. Mensen besparen geld en gebruiken de talrijke voordelen van dit product voor verschillende doeleinden. Dit vanwege de verschillende voordelen. Laten we eens kijken naar de gebieden waar deze lampen regelmatig worden gebruikt:

Ze worden gebruikt als standaard lamp in- en rondom het huis

Waar gloeilampen ooit de norm waren, wordt LED-verlichting nu veel gebruikt in woningen. Veel huishoudens kiezen ervoor om hun oude lampen te vervangen door de nieuwere soorten LED’s, omdat ze zich bewust zijn van de energiezuinige eigenschappen van LED-verlichting. Overschakelen naar LED voor je dagelijkse lampen is een no-brainer vanwege de energiebesparing en prestatieverbeteringen. Controleer eerst hun labels om er zeker van te zijn dat LED’s kunnen worden gebruikt met jouw armaturen. Oudere armaturen hebben mogelijk een lager vermogen en minder functionaliteiten.

Woon- en commerciële omgeving

LED’s worden vaak ingezet voor industrieel en commercieel gebruik vanwege hun directionele en energie-efficiënte eigenschappen. Deze lampen worden veelvuldig toegepast als buitenverlichting, koelkast verlichting, verlichting voor parkeergarages en als straatverlichting.

Keukenverlichting 

Omdat LED’s compact en directioneel zijn, zijn ze ook perfect keukens. Deze lampen bevinden zich meestal achter kasten om werkbladen te verlichten, omdat ze handig zijn voor het lezen van recepten en uitvoeren van handelingen tijdens het koken.

Kerstverlichting

Kerstverlichting die niet bijzonder energiezuinig was en veel warmte produceert, werd ooit door mensen over de hele wereld gebruikt. LED-verlichting is echter een veel betere optie gebleken voor deze vorm van decoratie. Bovendien kunnen de energiebesparingen met LED’s behoorlijk oplopen, aangezien de kerstverlichting elke nacht urenlang aan blijft staan. Bovendien zijn LED-lampen ook veel duurzamer en gaan ze niet zo snel kapot als andere typen. Ze zijn ook veel koeler, wat de kans op verbranding verkleint. LED-lampen kunnen worden gevoed door één stopcontact zonder overbelasting, LED-lampen gaan ook lang mee en kunnen zelfs over 40 jaar werken. Als je dus voor de feestdagen overstapt op LED-verlichting, kun je geld besparen tijdens het dure seizoen voor het geven van kerstcadeaus.

Voertuigen en fietsen

LED-lampen worden gebruikt in verlichting op fietsen en voertuigen. De meeste fietsers en verkeersdeelnemers houden van de knipperende LED-lampjes op hun fiets. Ze zijn super helder en gaan bovendien zeer lang mee.