Duurzaam Vandaag
Image default
Winkelen

Ga steppend het nieuwe jaar in

Lees hier over de step. Van de vele bewegingen die een persoon kan maken, is jezelf voortbewegen met een step één van de beste. Het voornemen om in 2021 te gaan steppen is daardoor een goed voornemen. Tevens is de aanschaf van een step voordeliger dan van een fiets, en dat voordeel geldt ook voor onderhoud en reparaties aan de step. Lees in deze blogtekst hoe gezond steppen is voor lichaam en geest.

Verschillende modellen steps

Er is veel keuze bij een step kopen. De meest geziene zijn stepjes voor kinderen, maar er is een enorm aanbod van steps voor volwassenen. Bij stepsonline.nl is het totale assortiment te zien. Op de site zie je steps van verschillende merken met een groot voorwiel. Deze heeft weinig rolweerstand en is geschikt voor de langere afstanden. Maar ook praktische steps met een mandje die zich bewezen hebben in zorginstellingen. Een step met een mandje wordt binnen de GGZ ingezet om van de ene afdeling naar de andere te komen, met de mogelijkheid om kleine dingen te vervoeren. De therapeut maakt dan een gezonde beweging, en gaat best snel van de ene locatie naar de andere. Het is begrijpelijk dat de step op die manier ook handig is om boodschappen te doen. Weer anders is het crossmodel; op de site is het allemaal te zien, voor iedereen is er het goede model step te verkrijgen.

Hoe gezond is de beweging?

Buiten bewegen is gezond, en dat zeker met een step. De bovenbenen via de bilspieren naar de onderrug, zijn grote spiergroepen. Deze grote spieren worden tijdens het steppen goed belast wat gunstig is voor de verbranding. Alleen al dit maakt steppen tot een zeer gezonde beweging. Om vermoeidheid tegen te gaan zul je afwisselen, dan weer links afzetten, dan weer rechts. Terwijl je van de mooie omgeving geniet en lekker buiten bent, verbrandt jij ongemerkt heel wat calorieën wat goed is voor de slanke lijn. Steppen in 2021 is daarom een goed voornemen.

Steppen is goedkoop, dit op zowel de korte als de lange termijn

Opvallend is dat een duur racemodel van het merk Kickbike met grote wielen en wat RVS in het frame verwerkt voor nog geen 400 euro van jou kan zijn. Voor 130 meer heb je een aluminium frame. Als je die prijzen vergelijkt met een sportfiets, dan is een step spotgoedkoop. Als je de bedragen ook nog over enige tijd gaat bekijken, wordt het steeds goedkoper. Het onderhoud aan een sportfiets kost veel geld, en bij een step voor de sport heb je amper kosten. Zo heeft een step geen ketting en tandwielen, dus die hoef je niet te onderhouden en regelmatig te vervangen. Een step kopen is een eenmalige investering die te overzien is, en daarna heb je jarenlang gezonde beweging. Neem daarbij in acht dat de tot nu toe genoemde prijsvoorbeelden van dure sportsteps zijn om met hoge snelheid een lange afstand af te leggen. Een crossmodel is in aanschaf goedkoper dan een racemodel, en dan heb je nog die leuke stepjes met een mandje aan het stuur, met een prijskaartje dat te overzien is.

https://www.stepsonline.nl/