Duurzaam Vandaag
Image default
Vervoer en transport

Waar staat ADR voor en wat is het precies

Heb jij je altijd al afgevraagd waar ADR precies voor staat? Dan zit je gelukkig goed hier in deze blog. Wij gaan uitleggen precies wat ADR betekend en waar je het waarschijnlijk zult tegenkomen. Geïnteresseerd? Lees dan vooral verder. Niet geïnteresseerd?  Les dan nog steeds vooral verder. Wie weet leer je wat.

Waar staat ADR voor

ADR is een afkorting van de Franse titel van een Europees verdrag dat geld over internationaal vervoer van gevaarlijke goederen op de openbare weg. ADR bestaat al een tijdje aangezien het al in 1957 werd besloten. In 1968 was het dan ook zo ver en trad het verdrag in werking. Nu komt eindelijk de reden waarvoor je waarschijnlijk deze blog leest waar staat ADR precies voor. Nou hier komt hij dan. ADR staat voor “Accord européen relatif au transport international des marchandises Dangereuses par Route”. In het kort gezegd staat dat voor een akkoord voor Europa betreffende tot het internationale transport van gevaarlijke materialen. Echt een leuk weetje voor op feestjes als de hele Franse tekst uit je hoofd leert. Misschien niet door iedereen waardeert maar echte kenners zullen hem waarderen.

Wat is het nut van de ADR

 De ADR verdeelt alle gevaarlijke stoffen in verschillende categorieën. Dit maakt het makkelijker om een algemene richtlijn op te stellen. Zo zijn er bijvoorbeeld veel tunnels die het niet toelaten om stoffen uit bepaalde categorieën te vervoeren.

https://eurotransportcollege.com/

Gerelateerde artikelen

Goed voorbereid de weg op

Container huren | Makkelijk en snel een container huren

Taxibedrijf Den Bosch