Duurzaam Vandaag
Image default
Vervoer en transport

Een opvouwbare scootmobiel uitkiezen

Wanneer het tijd is om een scootmobiel te gaan gebruiken kan het aanbod overweldigend zijn. Er zijn namelijk veel verschillende modellen verkrijgbaar, allen zo met hun voor- en nadelen. Je kan kiezen voor een nieuwe scootmobiel, maar ook voor een tweedehands model. Omdat de ontwikkelingen op technisch gebied niet stil staan kiezen veel mensen toch voor het kopen van een nieuw model welke voorzien van alle nieuwe technische snufjes en het maximale gebruikersgemak.

Echter wanneer je niet veel ruimte hebt in huis, of wanneer je de scootmobiel regelmatig mee moet nemen in de auto, is een opvouwbare scootmobiel aan te raden. Ook hier zijn verschillende modellen van verkrijgbaar zodat er altijd een model is dat perfect bij jou en je situatie past.

De voordelen van een opvouwbare scootmobiel

Het grootste voordeel van een opvouwbare scootmobiel is natuurlijk dat hij meegenomen kan worden in de auto. Bijvoorbeeld wanneer je op vakantie gaat, een dagje naar de dierentuin gaat met de familie of als je op visite gaat. Daarnaast is hij zowel binnen- als buitenshuis te gebruiken, zodat je ook binnen veilig kunt bewegen.

Er zijn verschillende modellen beschikbaar, en de ene heeft wellicht meer opties dan de andere. Zo zijn er modellen die voorzien zijn van een USB-aansluiting, waardoor je tijdens het rijden je telefoon aan kan sluiten om de navigatie te gebruiken. Ook zijn de meeste scootmobielen voorzien van led verlichting zodat je ook in het donker of wanneer het slecht weer is goed zicht hebt.

Waar moet je op letten bij de aanschaf?

Hoewel de verschillende modellen erg op elkaar lijken, zitten er toch verschillen in. Een opvouwbare scootmobiel uitkiezen doe je dan ook het beste door ze met elkaar te vergelijken. Bepaal hiervoor eerst of je een scootmobiel wilt met drie of met vier wielen. Allebei hebben ze zo hun voordelen, maar wanneer je minder evenwicht hebt is de veiligste optie het model met vier wielen.

Een ander belangrijk punt waar naar gekeken moet worden is het maximaal belastbare gewicht van de scootmobiel. Wanneer je niet veel weegt is het waarschijnlijk geen enkel probleem op een scootmobiel te rijden. Echter wanneer je wat zwaarder bent kan het zijn dat er een aantal modellen afvallen. Kijk hier dus goed naar voordat je er één aanschaft. Het zou immers zonde zijn als je er bij thuiskomst achter komt dat je te zwaar bent voor het type scootmobiel dat je hebt aangeschaft.

Als laatste is de snelheid en de accuduur van het model ook belangrijk. De meeste types gaan 7 kilometer per uur, maar er zijn ook modellen verkrijgbaar die net iets sneller gaan. wanneer je veel onderweg bent met je scootmobiel is het belangrijk dat de accu lang meegaat. Hier dien je dan ook goed naar te kijken of dit na te vragen.