Duurzaam Vandaag
Image default
Vervoer en transport

Duurzamer reizen met een elektrische scooter

Langzaam maar zeker komt het openbaar vervoer weer op gang. Een paar weken geleden was dat nog wel anders. Om het besmettingsgevaar zo klein mogelijk te houden, was individueel verkeer the way to go. Auto’s, fietsen en scooters. En dan het liefst wel duurzaam, natuurlijk. Mogen wij je voorstellen aan de perfecte manier van duurzaam, individueel vervoer: de elektrische scooter

De voordelen van een elektrische scooter

Je ziet ze steeds vaker voorbij komen op de weg. Elektrische scooters zijn de trend van het moment (en zullen dat ook nog lang blijven). Niet zo gek ook, want dit type scooter kent veel voordelen. We zetten ze voor je op een rijtje: 

  • Nooit meer tanken. Hoe fijn is dat?! Stekker eraan, nachtje opladen en weer gaan! 

  • Geheel geluidloos, dus geen akelig geluid meer. Toeter wel even als je er langs moet? Veiligheid voorop!

  • Met een enkele accu kun je tot wel 80 kilometer rijden. Met een dubbele accu (zoals bij deze scooter kan) kun je tot wel 150 kilometer rijden!

  • Aan comfort hoef je niet in te leveren. Geen gedoe meer met opstarten. 

  • Prima geprijsd. Niet meer zo duur als een paar jaar geleden en ook nog verbeterd in kwaliteit! 

Tja, waarom dan nog voor een benzine scooter gaan, vraag je je af. Een elektrische scooter is perfect voor woon-werkverkeer en voor een ritje naar de stad. Moet je aardig wat kilometers maken om naar je werk te kunnen rijden? Vraag dan aan je werkgever of zij een laadpaal voor je kunnen plaatsen. Zo werkt het bedrijf aan een duurzame toekomst. Voor iedereen een win-win!

Waarom ook jij een elektrische scooter wil

Als je eenmaal elektrisch gewend bent, wil je niet meer terug. Dat beloven we je. Een aantal jaar geleden was een elektrische scooter nog flink aan de prijs. €4.000 was er niets bij. En de kwaliteit was ook niet om over naar huis te schrijven. Een aantal jaar verder is dat gelukkig veranderd en kun je al vanaf €1.199(!) een elektrische scooter kopen. En koop je ‘m ook nog eens zakelijk? Dan kun je genieten van allerlei voordelen, zoals aftrek op je winst, zodat je minder belasting hoeft te betalen. Win-win-win!