Duurzaam Vandaag
Image default
Vervoer en transport

Aanhanger verlichting kapot? Hiermee kun je het vervangen

Gezien de functie van de aanhangwagen is het erg belangrijk dat je hiermee op een veilige manier kunt deelnemen aan het verkeer. Niet alleen voor je eigen veiligheid, maar ook voor die van een ander, wil je dat de aanhanger verlichting het te allen tijde doet. Daarom helpen we je graag met nuttige informatie wat te doen wanneer je aanhanger verlichting kapot gaat.

Storingen in de aanhanger verlichting voorkomen

Je wilt natuurlijk het liefst voorkomen dat je zomaar ineens zonder verlichting komt te staan, want rijden zonder verlichting kan voor jou en je medeweggebruikers behoorlijk gevaarlijk zijn. Het is dus belangrijk dat jouw aanhanger altijd goed zichtbaar is.

Vaak is de oorzaak van storingen in de aanhanger verlichting simpelweg het roesten van de
contacten, ookwel oxideren genoemd. Je kunt dit vrij eenvoudig voorkomen door een paar keer per jaar de stekker en de stekkerdoos met zuurvrije vaseline of siliconenspray te behandelen.

Aanhanger

Het maakt ook veel verschil hoe je de aanhangwagen achterlaat wanneer je hem niet gebruikt. Als je de stekker los laat hangen, wanneer deze niet is aangesloten op de stekkerdoos van een auto, of je laat de stekker onverhoopt op de grond liggen, dan is de kans groot dat er vuil en vocht in de stekker terechtkomt. Zorg er dus altijd voor dat de stekker in de houder op de dissel zit. Zo voorkom je storing met de aanhangwagen verlichting!

Ook kan er gemakkelijk storing ontstaan wanneer je trekt aan het snoer om de stekker uit het stopcontact te halen of wanneer je draaiingen en knopen niet uit het snoer haalt. Ga dus altijd voorzicht om met het snoer.

Ben je een doe-het-zelf-er en voer je graag reparaties uit, zorg er dan voor dat je altijd de juiste materialen gebruikt. Gebruik bijvoorbeeld geen kroonsteentjes bij de reparatie want dat is vragen om vocht in de aansluiting.

Aanhangwagen verlichting werkt niet meer, wat nu?

Zelfs al ga je heel zorgvuldig met de aanhangwagen verlichting om, toch kan het gebeuren dat de verlichting ineens kapot gaat. Hoe kan je dan ervoor zorgen dat je in mum van tijd weer veilig de weg op kan?

In het verleden was het vervangen van aanhangwagen verlichting erg ingewikkeld met allerlei losse bedrading die gekoppeld moest worden. Tegenwoordig, zeker met aspock achterlicht, gaat dat vrij eenvoudig. Deze ledverlichting is niet alleen eenvoudig aan te sluiten door het zogenaamde plug ’n play systeem, maar is ook zeer duurzaam in gebruik door de hoge kwaliteit waar aspock achterlicht bekend om staat. Aspock achterlicht biedt alle functies van een 13-polige aansluiting, maar heeft een plug ’n play 5-polige stekker. Het installeren is heel eenvoudig, dus zorg dat je een setje beschikbaar hebt en staat nooit meer langs de weg zonder aanhangwagen verlichting!