Duurzaam Vandaag
Image default
Vakantie

Wat is Vehicle to Load?

Een nieuw hip woord: V2L

In de afgelopen maanden hoor je ineens iedereen in de duurzame wereld spreken over Vehicle to Load (V2L) en over Vehicle to Grid (V2G). Dit zijn allebei nieuwe mogelijkheden bij elektrische auto’s. Deze functies bieden mooie toepassingen in de toekomst een kans om de wereld duurzamer te maken. Belangrijk dat we hier aandacht aan besteden. Vooralsnog zijn er 3 type elektrische auto’s die Vehicle to Load (V2L) kunnen faciliteren: Kia EV6, Hyunadai IONIQ 5 en MG Marvel R. 

Wat is Vehicle to Load (V2L)?

Laten we bij het begin beginnen met de vraag: Wat is Vehicle to Load? Bij Vehicle to Load gebruik je de batterij van je elektrische auto om andere elektrische apparaten van stroom te voorzien. Dit is mogelijk doordat de elektrische auto energie terug kan leveren. We zijn momenteel gewend aan het beeld dat je de elektrische auto op ziet laden…in de nabije toekomst kan het ook zo zijn dat de elektrische auto juist een ander elektrisch apparaat aan het opladen is. 

Door de functionaliteit van het terugleveren van energie vanuit de batterij van de elektrische auto (V2L) is de EV eigenlijk ineens een enorme rijdende batterij. Zo kan de EV6, de Marvel R of de IONIQ 5 ingezet worden om een andere elektrische auto op te laden die leeg is of om bijvoorbeeld een vakantiehuisjes midden in de natuur te voorzien van elektriciteit zoals in onderstaande video te zien is.


 

 

https://elektrischeautovakanties.nl/blog-vakantie-met-elektrische-auto/wat-is-vehicle-to-load-v2l-en-wat-heb-je-eraan-tijdens-je-vakantie/