Duurzaam Vandaag
Image default
Vakantie

Een reis in Europa is leuk maar welke prioriteiten moet je stellen om de beste ervaring te hebben?

Voor veel mensen staat Europa voor de reis van hun leven, wat betekent dat als je een reis naar Europa plant, je al je opties moet prioriteren zodat ze realistisch zijn met de tijd die je beschikbaar hebt.

Na het doen van de essentiële dingen, zoals ervoor zorgen dat je een geldig paspoort hebt, is het tijd om een route te plannen. Hopelijk kunnen sommige van deze top vijf tips helpen bij het plannen van een reis naar Europa.

Waarom moet je can te voren een budget bepalen?

Ja, het is vervelend, maar tenzij je een duidelijk idee hebt over waar je geld waarschijnlijk aan besteed zal worden, en hoeveel je in de eerste plaats hebt, zul je niet de gelukkigste reiziger zijn als je familieleden belt voor leningen amper halverwege je reis.

Dingen die je moet overwegen als je een reis naar Europa plant, zijn reizen in het laagseizoen, wat betekent dat je de schoolvakanties en de piekmomenten waar mogelijk vermijdt. Als dit niet mogelijk is, overweeg dan om goedkopere accommodaties te boeken. Natuurlijk is een paar nachten in The Ritz in Londen een droom voor iedereen, en we suggereren niet dat je er niet voor gaat als je budget het toelaat of de gelegenheid erom vraagt, maar je kunt nog steeds de stad zien vanaf het hotel.

Waarom het belangrijk is om een centrale bestemming te bepalen?

Er is een goede kans dat er een bepaald deel van Europa is dat je boven alle andere zou willen zien. Als dat voor u van toepassing is, houd dan bij het plannen van uw reis rekening met die hoofdbestemming.

Zeg dat je een reis naar Europa wilde plannen met Londen in het hart en je hebt twee weken de tijd. Misschien brengt u daar de eerste twee nachten door, gaat u dan naar Ierland voor een paar nachten, brengt u nog een nacht door in Londen en gaat u dan via de Eurostar naar de Lage Landen. Misschien neemt u dan een budgetvlucht naar Spanje en Portugal, en blijft u vervolgens weer in Londen voordat u naar huis gaat.

Uiteraard kunt u, als u een reis naar Europa plant, die centrale bestemming overal maken. Je zou het Boedapest in Hongarije kunnen maken en dan verder gaan met het verkennen van Tsjechië, Duitsland en Oostenrijk. Of u kunt beginnen in Kopenhagen in Denemarken en vervolgens naar Zweden, Noorwegen en Finland gaan.

Dit idee is misschien niet voor iedereen weggelegd, maar het is de moeite waard om het in gedachten te houden. Dat komt omdat, hoewel het niet groot is, Europa een ongelooflijk divers continent is, en enige schijn van structuur zal van vitaal belang zijn om het beste te maken van de tijd die je hebt. Het is dan ook geen slechte zaak dat je een bestemming in het middelpunt van de belangstelling staat als je een reis naar Europa plant.

Waarom is het belangrijk om dingen stao voor stap te doen?

Als je ervoor kiest om niet te gaan met het hierboven geschetste idee als je een reis naar Europa plant, breek dan in ieder geval je reis op in etappes en verken delen van het continent op een methodische manier.

Het heeft weinig zin om uw reis te beginnen in Londen, dan enkele duizenden kilometers naar Griekenland te vliegen voor een paar nachten, om vervolgens terug te komen en een paar dagen in Wales door te brengen, op slechts drie uur rijden van de Engelse hoofdstad.

De kleine omvang van Europa in combinatie met zijn diversiteit kan u hier echt helpen. U kunt een ongelooflijk aantal culturen en landen zien in een relatief klein gebied – en dus met een klein budget, als u een reis naar Europa effectief plant.

Heb je wel eens een accomodatie van te voren geboekt?

Als je niet van plan bent om volledig “on the fly” te reizen, raden we je ten zeerste aan om vooraf hotels te boeken als je een reis naar Europa plant. Naast deze extra structuur in je plannen, geeft het je ook een beter beeld van je budget terwijl je op reis bent. Als je een accomodatie hebt gevonden vergeet dan niet te denken om je rondvaart amsterdam korting mee te pakken.

Door dit te doen vervalt ook de mogelijkheid om bij opeenvolgende hotels te worden weggestuurd, omdat ze overal de “No Vacancies” inschrijvingen hebben. U krijgt waarschijnlijk ook een goede korting als u ruim van tevoren reserveert.

Tip: Pak verstandig je spullen in

Wanneer u een reis naar Europa plant, moet u rekening houden met mogelijke extreme weersomstandigheden. Voordat u zelfs maar rekening houdt met het terrein in Europa (deels bergachtig, deels onder zeeniveau), is er het fundamentele feit dat bijvoorbeeld Scandanvia waarschijnlijk veel kouder zal zijn dan bijvoorbeeld Spanje, ongeacht de tijd van het jaar waarin u gaat.

Als u een groot deel van het continent inneemt, bent u er bijna zeker van dat u bijna elk soort weer zult meemaken dat u kunt bedenken. Natuurlijk is het aan u, uw budget en de tijd die u tot uw beschikking heeft, om te bepalen hoe u de hierboven geschetste stappen zet als u een reis naar Europa plant. Hopelijk helpen de hier gegeven tips u bij het plannen van een reis naar Europa, zonder dat u zich daar zorgen over hoeft te maken. Ik weet hoe stressvol het plannen van een reis kan zijn – kleine dingen kunnen in de weg staan van wat echt een lastpost zou moeten zijn.

https://ticketforsale.nl/