Duurzaam Vandaag
Image default
Vakantie

Een luxe vakantie op maat boek je bij All over Tours

Bora Bora, het ringvormige eiland in de Stille Oceaan tussen Australië en Zuid-Amerika, heette van oorsprong Pora Pora. Deze Tahitiaanse naam staat voor ‘eerstgeborene’. In combinatie met andere eilanden zoals Tahiti en Moorea staat Bora Bora ook wel bekend als Frans Polynesië.

 

De basis van het eiland zijn een uitgedoofde vulkaan en een lagune met rif. De vulkaan, de Mount Otemanu, is 727 meter hoog. Een interessant weetje: het was de Nederlandse ontdekkingsreiziger Jacob Roggeveen die Bora Bora in 1722 ontdekte. Het zou echter nog 55 jaar duren voor de eerste Europeaan het eiland op ging. En dat was James Cook, een Britse zeevaarder en cartograaf. Gedurende de Tweede Wereldoorlog was het eiland een strategisch belangrijke plek: de Verenigde Staten hadden er een oliedepot en een landingsbaan.

Vakantieparadijs met witte stranden

Inmiddels is het eiland beter bekend als uniek vakantieparadijs. Bora Bora kent een adembenemende natuur: walvissen, dolfijnen, schildpadden, tropische vissen en prachtig koraal. De witte stranden en het heldere blauwe water laten je denken dat je in het paradijs bent beland! Een Bora Bora vakantie hoe ziet die eruit? Wat valt er allemaal te doen, te zien en te beleven? Een paar hoogtepunten om je alvast in de stemming te brengen voor jouw droomreis richting Bora Bora.

* overnachten en relaxen in een luxe resort;

* snorkelen en/of duiken; wandelen onder leiding van een ervaren gids en genieten van kleurrijke bloemen en planten;

* een jeepsafari in de bergen met een bezoekje aan een indrukwekkende waterval;

* kennismaken met de cultuur van het eiland zoals: kanoraces, vuurdansen en hula-wedstrijden.

 

Als je tussendoor af en toe een stranddag plant, heb je echt de vakantie van je leven! Op culinair gebied kent Bora Bora ook vele hoogtepunten. De verse vis, groenten en fruit zullen zeker smaken. En dat geldt ook voor de zalige sapjes, verkoelende biertjes en betoverende wijnen. Op Sunset Boulevard in de stad Vaitape bevinden zich veel restaurants en clubs die zeven dagen in de week tot in de kleine uurtjes open zijn. All Over Tours is de specialist in exclusieve reizen op maat. Wil je meer informatie over de Bora Bora reis die bij jouw wensen past? Neem dan eens vrijblijvend contact op.

https://www.allovertours.nl