Duurzaam Vandaag
Image default
Tuin en buitenleven

Wat maakt de beukenhaag zo populair?

De beukenhaag staat in het lijstje van meest populaire haagplanten. Dat komt omdat het de enige haagplant is, die geen bladverlies heeft. Je kan dus het hele jaar door genieten van een dichte tuinafscheiding. Zo behoudt jij jouw privacy. Ben jij nou geïnteresseerd in een beukenhaag die niet onderhoudsgevoelig is? Koop dan een rode beukenhaag bij Beukplanten! Zij bieden ook nog andere beukplanten aan. 

De beukenhaag is in verschillende kleuren te verkrijgen

Er zijn twee soorten beukenhagen. De groene beukenhaag en de rode beukenhaag. De rode beukenhaag is te herkennen aan zijn roodpaarse bladeren. De rode beuk is een kweekvorm van de groene beuk. Ze hebben allebei ook dezelfde groeieigenschappen. Het verschil zit hem in het uiterlijk van de twee beukplanten. Je kan deze twee planten ook eenvoudig met elkaar combineren. Met deze twee beukenhagen breng je veel kleur in jouw tuin. Een ander groot voordeel van de twee beukenhagen is dat ze weinig tot geen blad verliezen. De bladeren van de beukplanten veranderen in de herfst langzaam naar de kleur bruin. Door dat ze geen tot weinig bladverlies hebben zorgen ze alsnog voor relatief veel privacy. Veel mensen vinden het ideaal dat deze plant relatief weinig bladverlies heeft. 

Het biedt privacy

Naast dat deze planten een sfeer meebrengen in de tuin en relatief weinig bladverlies hebben, zorgt het er ook voor dat jij alsnog een stukje privacy behoudt. De planten kunnen meters hoog groeien. Het hangt er maar net van af hoe hoog jij de beukenhaag wilt hebben. Het is belangrijk dat jij de bomen regelmatig snoeit, zodat ze mooi groen en strak blijven. Heb je per ongeluk teveel eraf gesnoeid, dan is dat geen probleem. De plant is een relatief snelgroeiende haagplant. Snoei de haag minimaal twee keer per jaar. De haag kan dus gebruikt worden voor hoge privacyhagen, maar ze worden ook vaak gebruikt voor lagere haagjes. De hagen zijn makkelijk te snoeien en daarom worden deze beukenhagen veel gebruikt in voor- en achtertuinen, maar ook op openbare plekken zoals treinstations in groenstroken. 

De beukenhaag is niet duur

Een beukenhaag is niet duur. Dit is dus een relatief goedkope manier om toch een flinke heg te hebben. Zo kan je toch van privacy genieten wanneer je een minder groot budget hebt. De rode beuk is wel duurder dan de groene beuk. De prijs van een beukenhaag is ook afhankelijk van de maat. Normaal gesproken zet je per meter drie tot zes beukplanten neer, om een dichte heg te creëren. Per meter kost dit dus ongeveer vier euro.