Duurzaam Vandaag
Image default
Tuin en buitenleven

Tuinhuis op maat kopen? 3 tips

Wie veel in zijn/haar tuin is, heeft er vast wel eens over nagedacht. Een tuinhuis op maat is multifunctioneel, en kan zowel esthetisch als praktisch zijn. Het kan gebruikt worden als buitenwoonkamer tijdens een zomerse bui, maar het kan ook de perfecte opstalplaats zijn voor tuinmeubelen in de winter. Deze multifunctionaliteit betekent ook dat er veel aanbod is, ieder die op andere wensen inspeelt. Hieronder 3 dingen waar jij op moet letten bij de aanschaf van jouw tuinhuis op maat.

Tip 1 – Vergelijk meerdere modellen

De grootste overweging bij een tuinhuis op maat is vaak of er een overkapping bij komt of niet. Alhoewel een overkapping de tijd die je buiten besteed drastisch kan vergroten kan het ook enorme impact hebben op het ruimtegevoel in je tuin. Vergelijk meerdere modellen tuinhuizen en kies er een die past bij jouw omgeving. Zo kan de mogelijkheid tot klimplanten om je tuinhuis hem haast doen verdwijnen!

Tip 2 – Ga niet meteen voor de grootste

Een te groot tuinhuis kan jouw al niet reusachtige tuin nog kleiner en benauwd doen aanvoelen. Kijk goed naar je wensen, en de ruimte die je beschikbaar hebt. Ga je je tuinhuis gebruiken voor het stallen van meubels? Of ga je er ’s winters in kokerellen? Beide opties vereisen een andere grootte tuinhuis. Ten slotte is het belangrijk om ook over de ramen na te denken. Ga je er een hoop tijd in besteden? Dan is dit geen overbodige luxe.

Tip 3 – Vergeet de opbouw niet

Ben jij geen professionele timmerman? Of zelfs geen doe-het-zelf klusser? Houd dan rekening met hoe jouw tuinhuis op maat geleverd wordt. Vaak worden tuinhuizen namelijk als bouwpakket aangeleverd. In dit geval zul je professionele hulp moeten inschakelen, of het heft in eigen handen nemen. Het komt ook voor dat tuinhuizen als elementen worden bezorgd. Deze zijn gemakkelijker in elkaar te zetten, maar vereisen wel een grote opening naar de tuin. Het huren van een hijskraan kan zomaar de prijs verdubbelen.

https://handelsondernemingkirkels.nl/tuinhuis-op-maat/

Gerelateerde artikelen

Wat is de werking van humuszuur en wat zijn de voordelen?

Het aanschaffen van een beregeningsinstallatie

Fruit uit eigen tuin