Duurzaam Vandaag
Image default
Tuin en buitenleven

Hoe maak je een buitenlantaarn in een uur?

Een buitenlantaarn maken is een leuk, creatief project dat in een uurtje klaar is. Het leukste aan het maken van je eigen buitenlantaarn is dat er geen regels zijn. Je kunt hem zo veel of zo weinig aanpassen als je wilt. Het eindproduct is niet alleen een geweldig gespreksonderwerp, maar zal er ook prachtig uitzien op uw veranda of terras. Een cosi gaslantaarn voor buiten is ook geweldig voor binnenruimtes met veel natuurlijk licht. Als u van plan bent meer tijd buiten door te brengen zodra het weer warmer wordt, komt dit eenvoudige doe-het-zelfproject goed van pas. Of je nu in een appartement woont met weinig buitenruimte of gewoon je voordeur wilt verfraaien, hier lees je hoe je in een uur een buitenlantaarn maakt…

 

 

Wat je nodig hebt

Er is geen speciaal gereedschap nodig om dit project te maken, waardoor het een geweldig snel weekendproject is. Je hebt nodig: – Een potlood en papier voor het ontwerp – Knutsel- en meetlint – Schaar – Kapzaag – Boor en boren – Een handslijpmachine – Beschermende handschoenen – Schuurpapier – Verf (optioneel) – Nietpistool

 

Bepaal een vorm

Als je je lantaarn vanaf nul maakt, kun je het beste beginnen met het spelen met verschillende ontwerpen. Pak een potlood en papier en begin met het schetsen van verschillende ontwerpen. Als je met een bestaande lantaarn werkt, is dat ook prima. Je kunt de bestaande vorm in het ontwerp verwerken. De vorm van de lantaarn die je kiest is van grote invloed op je ontwerpmogelijkheden. Met een bolvormige lantaarn kun je bijvoorbeeld een ingewikkelder ontwerp maken, terwijl een rechthoekige lantaarn zeer geschikt is voor eenvoudiger ontwerpen.

 

Maak de basis

Als je eenmaal een ontwerp hebt dat je bevalt, is het tijd om de basis te maken. Als je met een bestaande lantaarn werkt, kun je deze stap overslaan. Bepaal waar de basis moet komen. Meet de afstand tot de grond en teken een cirkel op de onderkant van de lantaarn. Knip de cirkel uit met een schaar. Als u met een nieuwe lantaarn werkt, wilt u de basis even breed maken als de onderkant van de lantaarn. Bepaal wat u op de basis van de lantaarn wilt hebben. Het kan een eenvoudige cirkel van stenen of bakstenen zijn, of een patroon dat u uitknipt.

 

Snij plaatwerk en maak het frame

Vervolgens moet u het frame maken. Als u met een bestaande lantaarn werkt, kunt u deze stap overslaan. Als je met een nieuwe lantaarn werkt, bepaal dan hoe hoog het frame moet worden. Maak het frame van plaatstaal. De eenvoudigste manier om dit te doen is om de plaat metaal dubbel te vouwen en een markering te maken waar de vouw zit. Meet de hoogte van het frame en maak een markering op dat punt. Trek een lijn die de twee merktekens verbindt. Knip de markering uit om het frame te maken. Als u met een bestaande lantaarn werkt, kunt u het frame van bijna alles maken. Je kunt hout, metaal of zelfs touw gebruiken. De keuze is geheel aan u. Als je eenmaal een materiaal voor het frame hebt gekozen, meet je het frame op en maak je markeringen op de plaats waar het frame aan de lantaarn wordt bevestigd. Bevestig het frame aan de lantaarn met een hamer en spijkers.

 

Buitenverlichting toevoegen

Nu je een frame hebt, kun je buitenverlichting toevoegen. Dit kan zo eenvoudig zijn als het aansluiten van waxinelichtjes en ze in het frame plaatsen. Of u kunt buitenverlichting gebruiken. Als u werkt met een bestaande lantaarn, kies dan buitenverlichting die past. Als u met een nieuwe lantaarn werkt, kunt u elke buitenverlichting kiezen die u wilt. Zorg ervoor dat u weet waar de stroombron is, zodat u weet waar u de lantaarn aansluit.

 

Probeer het uit en geniet!

Nu uw lantaarn klaar is, kunt u hem uitproberen. Plaats hem op uw veranda of terras en geniet van het ontwerp. Als u wilt, kunt u uw lantaarn schilderen in een kleur die past bij uw huis of bij het seizoen. Dit project is een geweldige manier om van uw buitenruimte te genieten en tegelijkertijd wat decoratie toe te voegen. En het is een leuke manier om een uurtje door te brengen.

https://www.detuinwinkelonline.nl/tuin-en-terras-blackfox-laarzen