Duurzaam Vandaag
Image default
Tuin en buitenleven

Hoe bouw je een mooie tuin in Belgische stijl – een stap-voor-stap handleiding

Hoe bouw je een mooie tuin in Belgische stijl – een stap-voor-stap handleiding

 

De klassieke tuin in Belgische stijl – met zijn keurige groene gazons, verzorgde hagen en gestreepte houten bogen – is een van de meest typisch Engelse ideeën over schoonheid. Het is ook een van de meest uitdagende om te creëren. Als u in een klimaat woont dat zo vijandig tegenover tuinieren staat als het onze, bent u misschien bang voor zoveel gras; maar wanhoop niet: er zijn manieren om een authentieke look te bereiken zonder de beperkingen van uw eigen huis volledig op te offeren. Volg onze stap-voor-stap gids over hoe u een mooie tuin in Belgische stijl kunt aanleggen die bij u, uw ruimte en uw klimaat past.

 

Research your plants

Voor je zelfs maar begint na te denken over de aanleg van een tuin, wil je er zeker van zijn dat je de juiste planten hebt voor het klimaat. Belgische tuinen slagen omdat ze ontworpen zijn om hun klimaat te omarmen, niet om het te negeren. Afhankelijk van het klimaat kies je planten die het goed doen in de volle zon, gedeeltelijke schaduw of zelfs de volle schaduw. Zorg ervoor dat je weet hoeveel water elke plant nodig heeft, en ook welk specifiek onderhoud ze nodig hebben. Kun je online niet vinden waar je naar op zoek bent? Ga dan langs bij een Garden Center.

 

Kies je harde oppervlak

Belgische tuinen hebben meestal ofwel een geplaveide ofwel een flagstone looppad. Flagstone is duurzaam en gemakkelijk te onderhouden, maar ook duur. Kasseien zijn goedkoop, maar ook moeilijk schoon te houden en kunnen ongelijk of struikelgevaarlijk zijn. Voor het harde oppervlak van uw tuin kunt u kiezen uit verschillende materialen, op voorwaarde dat ze duurzaam zijn en tegen een stootje kunnen. U kunt er ook voor kiezen om een deel van uw tuin een hard oppervlak te geven en een ander deel zacht en groen.

 

Creëer een kleurrijk landschap

Belgische tuinen zijn kleurrijke tuinen. Hoewel u niet wilt overdrijven en een carnaval- of cartooneffect in uw tuin wilt creëren, is er wel ruimte voor kleur. U kunt bloemperken, struiken, bomen en zelfs heggen gebruiken om uw tuin zo kleurrijk te maken als u zelf wilt. U kunt ook verschillende kleuren grind of stoeptegels gebruiken om kleur toe te voegen aan een meer ingetogen gebied.

 

Voeg structurele elementen toe

Belgische tuinen hebben veel decoratieve bogen en andere elementen die structuur en stijl aan de tuin toevoegen. U kunt diezelfde decoratieve elementen ook in uw tuin gebruiken: ze hoeven niet beperkt te blijven tot de tuin in Belgische stijl. U kunt bogen, hekjes en pergola’s en andere decoratieve elementen gebruiken om een vleugje elegantie aan uw tuin toe te voegen. Ga voor extra tips langs bij Garden Center Wemmel; deze jardinerie Bruxelles helpt u op weg naar een prachtige tuin in de Belgische stijl.

 

Onderhoud uw tuin.

Als u van uw nieuwe tuin in Belgische stijl houdt, zult u hem moeten onderhouden. Hoewel u het tot een minimum kunt beperken, is het bijna onmogelijk om helemaal geen onderhoud te hebben. U zult het gazon moeten maaien, onkruid moeten verwijderen en dode of stervende planten moeten vervangen. Misschien moet u uw tuin zelfs water geven als het erg droog is. Toch is het de moeite waard om de mooiste tuin van de buurt te hebben. Met een beetje planning en inspanning, kunt u de tuin van uw dromen hebben. Het enige wat u nu nog moet doen, is beslissen waar u gaat beginnen!

http://gardencenterwemmel.be