Duurzaam Vandaag
Image default
Tuin en buitenleven

Grootste Tuincentra in Nederland

Grootste Tuincentra in Nederland

 

Afkomstig uit een land met een van de groenste hoofdsteden ter wereld en dat beroemd is om zijn prachtige tuinen, zou je verwachten dat Nederlandse tuincentra minder indrukwekkend zijn dan ze zijn. Als u echter een van de onderstaande grootste Nederlandse tuincentra bezoekt, zult u zien met hoeveel passie hier aan tuinbouw wordt gedaan. In feite zijn deze grootste tuincentra van Nederland zo indrukwekkend dat hun bezoekersaantallen die van de meeste andere tuinattracties overtreffen. Dus als u op zoek bent naar een groot tuincentrum om af te koelen op een warme zomerdag, lees dan verder om de beste plekken voor uw behoeften te ontdekken!

 

Beek en Donk

Dit tuincentrum is een absolute must-see als u ooit in de provincie Noord Brabant bent. Beek en Donk is een van de grootste Nederlandse tuincentra, gelegen in de buurt van de stad ‘s-Hertogenbosch. Het tuincentrum is zo groot dat het zelfs een eigen treinstation heeft! Het tuincentrum bestaat uit vele themagebieden, waaronder een tropische kas, een rozentuin, een alpentuin, een orchideeënkas en nog veel meer. De themagebieden zijn gebaseerd op regio’s over de hele wereld, zodat bezoekers meer te weten kunnen komen over planten uit verschillende klimaten en regio’s. Beek en Donk is het hele jaar geopend, behalve op 25 december, 1 januari en tijdens de paasperiode.

 

Bloemendael

Bloemendael is een indrukwekkend tuincentrum gelegen in de noordelijke provincie Friesland, nabij de stad Leeuwarden. Het tuincentrum is zo groot dat het een eigen treinstation heeft. Het tuincentrum is zo groot dat het zelfs een eigen tram heeft! Bloemendael werd in 1922 opgericht als bloembollenkwekerij en is vandaag de dag nog steeds een toonaangevende exporteur van bloembollen. Bezoekers kunnen gebruik maken van de gratis pendelbussen vanaf de nabijgelegen snelweg. Bloemendael is geopend van maart tot eind oktober, van 9.00 tot 17.00 uur.

 

Boeren Lente Stroot

Vlakbij Amersfoort ligt Boeren Lente Stroot, het grootste voorjaarsbloembollencentrum van Nederland. Het tuincentrum is een geweldige plek om te bezoeken als u geïnteresseerd bent in tulpen en bloembollen. Bezoekers kunnen met een plattegrond door het tuincentrum lopen om de verschillende regio’s te verkennen, zoals de Himalaya, het Verre Oosten, Brazilië of de Romeinse tuinen. Er is ook een indrukwekkende kas met orchideeën, cactussen en tropische planten, die een geweldige plek is om op een koude winterdag te bezoeken. Boeren Lente Stroot is geopend van februari tot mei, van 9 tot 17 uur.

 

Flora Expo Bollenstreek

Dit tuincentrum is de grootste bloembollententoonstelling van Nederland en een must-see voor elke plantenliefhebber. Het tuincentrum is gevestigd op een voormalig bloembollenveld, dat nu wordt gebruikt voor tentoonstellingen en shows. Flora Expo is de thuisbasis van de grootste bloembollententoonstelling ter wereld, waar elk jaar zo’n 10 miljoen bloembollen van de meest uiteenlopende soorten worden gebruikt. Het tuincentrum is geopend van maart tot oktober, van 9 tot 17 uur, met uitzondering van maandag.

 

Eurofleur

Dit is de grootste bloemententoonstelling in Nederland, die elk voorjaar plaatsvindt in Aalsmeer. Deze tentoonstelling is zeker een bezoekje waard, want u ziet er meer dan 10 miljoen bloemen en planten in de meest uiteenlopende soorten. U krijgt de kans om natuurlijke landschappen te bewonderen die door deskundige tuiniers zijn gecreëerd en te zien hoe bloemen in het dagelijks leven worden gebruikt. De tentoonstelling is geopend van maart tot mei, van 9.00 tot 17.00 uur. In het tuincentrum vind je ontzettend veel verschillende merken, afwisselend van Borek tuinmeubelen tot Tierra Outdoor. Kom eens langs om de magie te ervaren!

http://www.eurofleur.nl