Duurzaam Vandaag
Image default
Tuin en buitenleven

De beste windschermen voor uw tuin om uw planten veilig en gelukkig te houden

De beste windschermen voor uw tuin om uw planten veilig en gelukkig te houden

 

Als u graag buiten bent en zoveel mogelijk tijd in uw tuin wilt doorbrengen, moet u goed nadenken over hoe u het weer kunt beheersen. Wind is een bijzondere uitdaging voor tuiniers, met sterke rukwinden die vaak meer schade toebrengen aan de planten dan enig ander element van de natuur. Je zou kunnen denken dat het beschermen van planten tegen de elementen ze zwak en zwak zou maken, maar in feite is het tegendeel waar. Door windschermen in uw tuin te gebruiken, kunt u planten sterker en veerkrachtiger maken, zodat ze beter toegerust zijn om te gedijen, zelfs wanneer ze aan zwaardere omstandigheden worden blootgesteld.

 

Wat is een windscherm?

Een windscherm is een barrière die ontworpen is om de impact van harde wind op uw tuin te verminderen. Veel mensen kiezen voor een haag als natuurlijk windscherm, maar een haag is niet altijd praktisch in elke situatie. Bij het kiezen van een windscherm is het belangrijk om rekening te houden met het soort planten dat u wilt gebruiken, en met hun locatie. Sommige planten, zoals coniferen, vormen een effectieve barrière vanwege hun omvang, terwijl andere, zoals wijnstokken en bramen, uw tuin mooier kunnen maken en toch een doel dienen. Voordat u een type plant kiest, moet u rekening houden met de sterkte en de richting van de wind in uw tuin. Een lichte bries die over een kaal bloembed waait, zal waarschijnlijk geen schade aanrichten, maar dezelfde omstandigheden kunnen planten in een schaduwrijker of meer beschut hoekje van de tuin ernstig beschadigen.

 

Hoe werken windschermen?

Windschermen zijn ontworpen om planten te beschermen tegen harde wind door de snelheid van de wind af te remmen wanneer ze door de barrière gaan. Planten zijn veerkrachtiger wanneer ze worden blootgesteld aan langzamere, zachtere winden, en daarom kunt u ze veel dichter bij een windscherm plaatsen dan u normaal veilig zou vinden. Bij de keuze van de planten die u voor dit doel wilt gebruiken, moet u rekening houden met de grootte van uw tuin en de hoeveelheid ruimte die u beschikbaar hebt. Een grote tuin heeft misschien meerdere kleinere windschermen nodig om verschillende delen van de ruimte te beschermen, terwijl een kleinere tuin misschien baat heeft bij één groot windscherm. Bij Tuincollectie kunt u echter ook windschermen vinden die oprolbaar zijn en makkelijk zelf te bevestigen. Deze zijn gemaakt van aluminium en kunststof.

 

Houten windschermen

Hout is een veelgebruikt materiaal voor het maken van windschermen, maar het is niet altijd mogelijk om een barrière van volledige grootte te gebruiken. Houten schermen worden vaak gebruikt in kleine tuinen of op balkons om potplanten en kleinere tuinen te beschermen, maar het kan moeilijk zijn om een muur te vinden die breed genoeg is. Er zijn veel verschillende soorten houten schermen op de markt, maar ze hebben allemaal te kampen met hetzelfde fundamentele probleem – ze bieden niet veel bescherming tegen sterke wind.

 

Windschermen van doek

Windschermen van stof worden vaak over het hoofd gezien, maar ze vormen uitstekende windschermen, vooral voor kleinere tuinen. Windschermen bestaan meestal uit een enkel stuk stof, gemaakt van sterke en duurzame materialen. Het doek wordt vaak ondersteund door een houten frame en kan aan alle kanten aan muren of palen worden bevestigd. Een windscherm van stof kan direct naast een plant worden geplaatst en beschermt deze tegen de volle kracht van de wind, waardoor het de perfecte optie is voor kleinere tuinen en potten. De stof is vaak doorschijnend en decoratief, zodat hij ook kan worden gebruikt om een ruimte op te fleuren.

 

http://www.tuincollectie.nl