Duurzaam Vandaag
Image default
Tuin en buitenleven

Bescherm uw privacy in de tuin met de juiste afschermingsmogelijkheden

Bescherm uw privacy in de tuin met de juiste afschermingsmogelijkheden

 

Windschermen zijn meer dan alleen een manier om de grenzen van uw tuin aan te geven en wind tegen te houden. Ze kunnen ook privacy bieden, het uitzicht beperken en bijdragen tot de esthetiek van uw buitenruimte. Houd rekening met de stijl en de ligging van uw tuin wanneer u beslist over een omheining, zodat u het beste uit uw nieuwe grens haalt. Er zijn verschillende soorten omheiningen voor bijna elke tuin. Hier vindt u een overzicht om u te helpen de juiste keuze te maken:

 

Tuinschermen

Een scherm (ook wel schermzaag genoemd) is een Nederlands tuinscherm gemaakt van houten latten die horizontaal worden gelegd en vaak worden bekroond met een decoratieve spil. Deze schuttingen kunnen decoratief zijn en zijn er in veel verschillende stijlen. Ze zijn ook functioneel en kunnen worden gebruikt om een grens tussen eigendommen aan te geven of voor privacy. Schermen worden vaak gebruikt aan de achterkant van de tuin om een semi-privé gebied voor ontspanning te creëren.

 

houten schuttingen

Een houten schutting is de traditionele tuinafscheiding, hoewel deze tegenwoordig niet erg aantrekkelijk meer is. De rails zijn meestal van hout, maar kunnen ook van aluminium, ijzer of vinyl zijn. Houten hekken zijn gemakkelijk te installeren en zijn budgetvriendelijk. Echter, ze moeten worden behandeld met een kit om de paar jaar om ervoor te zorgen ze duren en duurzaam blijven. Houten hekken zijn een goede keuze voor degenen die willen een traditionele uitstraling tegen een lage kostprijs.

 

Vinyl Schutting

Vinyl is duurzaam, gemakkelijk schoon te maken en kan worden ontworpen om te lijken op andere materialen. Dit maakt het een goede keuze als je probeert om een specifieke look te creëren met uw omheining. Het materiaal kan ook worden gebruikt om privacy hekken die opvallen te creëren. U kunt kiezen uit verschillende stijlen, kleuren en ontwerpen om de juiste optie voor uw woning te vinden. Vinyl is gemakkelijk te installeren, komt in voorgemaakte panelen en vereist weinig onderhoud. Zorg ervoor dat u de juiste maat voor uw tuin te krijgen. Een standaard vinyl omheining paneel is 6 meter breed en is verkrijgbaar in verschillende lengtes bij Tuincollectie.

 

Metalen Hekken

Een metalen hek kan privacy bieden, maar het is misschien niet de beste optie als u op zoek bent naar een decoratieve of gastvrije sfeer te creëren. Het kan echter een eigentijds of industrieel tintje geven aan uw tuin en helpen beschermen tegen indringers. Metalen hekken zijn gemakkelijk te installeren en zijn verkrijgbaar in duurzame ontwerpen gemaakt van aluminium of staal. De laatste is roestbestendig en een geweldige keuze als je leeft in een natte of vochtige omgeving. Alvorens te kiezen voor een metalen hek, zorg ervoor dat het kan de weersomstandigheden in uw omgeving te weerstaan. Sommige metalen zijn gevoeliger voor roest en andere schade veroorzaakt door regen en sneeuw.

 

http://www.tuincollectie.nl