Duurzaam Vandaag
Image default
Sport

10 van ’s werelds grootste voetbalstadions

voetbalcoach Belgium

10e plaats

Egypte, Burj al-Arab capaciteit – 86.000 duizend.

Het is het grootste stadion van Egypte en het op een na grootste stadion van Afrika. In het stadion worden de wedstrijden van het nationale voetbalteam gehouden, evenals de finales van de Egyptische beker en belangrijke wedstrijden van het Egyptisch kampioenschap.

9e plaats

Maleisië, capaciteit Bukit-Jalil – 87.411 duizend.

Het stadion bevindt zich in de Maleisische stad Kuala Lumpar. Het is speciaal gebouwd voor de Commonwealth Games van 1998. Aanvankelijk organiseerde het atletiekwedstrijden, maar nu staat het ter beschikking van het Maleisische nationale team. In de wereld is deze arena in de eerste plaats vrij herkenbaar vanwege het ongelooflijk mooie ontwerp.

8e plaats

Indonesië, Gelora Bung Karno, capaciteit – 88.083 duizend.

Het stadion werd in 1960 gebouwd in de Indonesische hoofdstad Jakarta voor de Aziatische Spelen van 1962 met de hulp van de USSR. Bung Karno is het grootste stadion van Indonesië, waar het voetbalteam van dit land speelt.

7e plaats

Engeland, Wembley capaciteit – 90.000 duizend.

Gebouwd in 2003 is een van de beroemdste stadions in Europa. Het is de thuisbasis van het Engelse nationale team. Het herbergt de halve finales en finales van de FA Cup, evenals de beslissende League Cup-wedstrijden.

6e plaats

Zuid-Afrika, Soccer City – 94.736 duizend.

Het stadion is in 1989 gebouwd in Johannesburg (Zuid-Afrika). In 1996 werd hier de finale van de African Cup of Nations van 1996 gehouden en in 2010 werd Soccer City de locatie voor wedstrijden (inclusief de finale) van het WK. Soccer City is de thuisbasis van het Zuid-Afrikaanse nationale voetbalteam en de Kaiser Chiefs.

5e plaats

Spanje, capaciteit Camp Nou – 99354 duizend.

De Cap Nou-vorm doet enigszins denken aan het Colosseum. Deze arena is gebouwd in 1957 en is sindsdien de thuisbasis van Barcelona vanuit Catalonië. Dit stadion is qua capaciteit het grootste van Spanje en Europa. Het was gastheer van een van de halve finales van de FIFA World Cup, evenals twee Champions League-finales.

4e plaats

Australië, Melbourne Cricket Ground-capaciteit -100.024 duizend.

Het is het grootste cricketstadion ter wereld en is ook de thuisbasis van het Australische nationale voetbalteam. Ze spelen hier ook Australisch voetbal. Gebouwd in 1853-1854

3de plaats

Mexico, Azteca capaciteit -105.064 duizend.

Het stadion werd in 1966 gebouwd in de hoofdstad van Mexico, Mexico-Stad. Azteca, een van de hoogste stadions ter wereld, ligt op een hoogte van meer dan 2200 meter boven zeeniveau. Nu is Azteca de thuisarena van het Mexicaanse nationale voetbalteam. Ook voetbalclub “America” ​​- 10-voudig kampioen van Mexico speelt hier.

2de plaats

India, Indian Youth Stadium met een capaciteit van 120.000 duizend.

Het stadion werd gebouwd in 1984. Het Indiase nationale voetbalteam, evenals de voetbalclubs “East Bengal”, “Mohun Bagan” en “Mohammedan”, spelen in dit stadion. Daarnaast worden hier atletiekwedstrijden gehouden.

1e plaats

DVK, May Day-stadion capaciteit -150 duizend.

Het stadion werd gebouwd in 1989 om het XIII Festival van Jeugd en Studenten te organiseren. Het Noord-Koreaanse nationale voetbalteam speelt momenteel in dit stadion.

https://www.dergatsjev.be/2020/07/voetbaltrainer-gezocht-voetbal-trainer.html