Duurzaam Vandaag
Image default
Mode en Kleding

Waarom kiezen voor een duurzame tas

Waarom kiezen voor een duurzame tas

We worden ons er met elkaar steeds beter van bewust dat het belangrijk is dat we goed en vooral een stuk langer met onze spulletjes doen. Dit geldt niet alleen voor meubels, kleding of schoenen, maar ook voor onze tas. Waar het in het verleden heel normaal was, dat je een goedkope tas kocht om deze vervolgens na enkele maanden weer te vervangen voor een nieuwe of ander exemplaar, is dit de laatste jaren enorm veranderd. Door de opwarming van de aarde zijn we ons er steeds meer van bewust dat we niet alleen zuiniger moeten zijn op onze spullen, maar ook bewuste keuzes moeten maken tijdens de aanschaf hiervan. Dit kan zelfs al met kleine dingen. Een tas is hiervan het perfecte voorbeeld! Waarom jij zou moeten kiezen voor een duurzame tas vertellen we je hier.

Verschillende materialen

Of het nu gaat om een cowboysbag luiertas of een schoudertas, tassen zijn er in allerlei soorten en maten. Waar het bij een tas vooral belangrijk is dat deze zijn gemaakt van kwalitatief hoogwaardig materiaal, is het natuurlijk ook belangrijk hoe ze eruit zien. Zo is de tas shopper de laatste jaren steeds populairder geworden. Niet voor niets natuurlijk! Deze tas heeft als grote voordeel dat hij eenvoudig mee is te dragen, maar ook geschikt is voor grotere spullen door de opening die een stuk groter is dan bij de meeste ‘normale’ tassen. Een shopper is dus handig voor zowel de boodschappen als voor het met je meedragen van bijvoorbeeld het papierwerk naar je werk of naar school. Kortom, een absolute aanrader dus! De verschillende materialen waarvan een tas wordt gemaakt hebben allemaal hun eigen voor- en nadelen. Zo is een leren tas bijvoorbeeld de eerste tijd ietwat stugger.

Waar let je op bij de aanschaf?

Bij het aanschaffen van een duurzame tas, is het vooral belangrijk te letten op van welke materialen een tas is gemaakt, maar ook waar deze is geproduceerd. Ook eventuele certificering zeggen een hoop over hoe duurzaam de tas is die jij op het oog hebt. Het maakt dan niet uit of je kiest voor een luxe leren tas of een anti-diefstal rugzak. Een duurzame tas hoeft niet per definitie te betekenen dat ze ook direct een stuk duurder zijn. Wel hangt er doorgaans een iets ander prijskaartje aan, doordat het productieproces anders wordt vormgegeven. Door op deze zaken te letten, weet je zeker dat jij een duurzame tas om je schouders draagt.