Duurzaam Vandaag
Image default
Mode en Kleding

Eerlijke en duurzame kleding kopen

Mensen worden zich meer bewust van het ecosysteem en willen het milieu redden door te stoppen met onnodige exploitatie van hulpbronnen. Een van de meest verontrustende onderwerpen is de snelle mode. Dit concept, waarbij elk seizoen goedkope kledingstukken worden aangeboden, dwingt de mode-industrie ertoe die te kopen en kleding in goede staat weg te gooien. Om deze waanzin een halt toe te roepen, beloven gezinnen elegante eerlijke kleding te zoeken voor alle leden.

Tips om duurzame kleding te vinden

Een enquête wijst uit dat een Amerikaan elk jaar meer dan 70 kleren koopt. Aan de andere kant produceren vooraanstaande modemerken eens per week nieuwe looks om ook in 2014 verslaafd te blijven. Stel je de stress voor op onze planeet als gevolg van zulke dwaasheid. Het toegenomen bewustzijn heeft mensen op het internet naar ethische kledingmerken doen zoeken.

Milieuvriendelijker stof

Het merk zal beloven milieuvriendelijker stoffen te gebruiken voor de fabricage van zijn kledinglijn. Het zal duidelijk op de website geschreven staan. Je kunt de merken met een goede staat van dienst vertrouwen. Mensen kunnen nu gemakkelijk online feedback en reviews vinden. Je hoeft alleen maar een beetje onderzoek te doen om zulke merken te vinden en ze aan je checklist toe te voegen.

Behandeling van arbeid

In een rapport werd ontdekt dat 97% van de fast fashion merken goedkope arbeidskrachten uit ontwikkelingslanden uitbuiten door hen uitzonderlijk lage lonen te betalen. Onveilige omstandigheden en gevaarlijke werkomgevingen schaden hun gezondheid. De duurzame merken met ethische kledinglijnen zullen ervoor zorgen dat elke arbeid betaald wordt volgens de industrienorm.

Gerelateerde artikelen

Een leren bank verven

De Wayfarer Zonnebril

Sieraden groothandel voor vrouwen