Duurzaam Vandaag
Image default
Mode en Kleding

Een leren bank verven

Vaak genoeg krijg je de neiging om iets eens wat te veranderen aan het meubilair in het huis. Het jammere hieraan is dat het vaak veel geld kost om daar iets aan te veranderen. Meubilair is duur en niet iedereen heeft het geld om honderden euro’s te stoppen in een nieuwe bank of een nieuwe tafel. Voor mensen met leren meubilair is er echter een alternatieve oplossing. De meeste mensen met leren meubilair hebben er nog nooit aan gedacht, maar het is prima mogelijk om leer te verven. Een leren bank verven gaat vrij gemakkelijk met angelus leerverf, het benodigde gereedschap en wat algemene kennis.

 

Voor het opnieuw verven van een leren bank heb je nodig: een schone doek, een penseel, een preparer en deglazer, leerverf, handschoenen, een schone verfbak en een finisher.

 

Voor het verven is het belangrijk dat je de bank goed reinigt door het vuilvrij en vetvrij te maken. Doe dit door de preparer en de deglazer op een doekje te doen en dan daarmee de bank schoon te wrijven. Zo zorg je ervoor dat het verf beter blijft hechten aan de bank zelf en niet aan het vuil erop.  Als de bank droog is kan het verven beginnen.

 

Als je weet dat je een lichte kleur bovenop een donkere kleur wilt verven, is het aan te raden om een grondlaag verf aan te brengen, zodat de oorspronkelijke donkere kleur niet doorschijnt door de nieuwe laag verf. 

 

Giet de verf uit het blik in de verfbak en meng de verf goed. Daarna kan je de verf gelijkmatig gaan aanbrengen op de bank. Probeer de laag verf niet te dik te maken, omdat het drogen dan minder goed gaat en meerdere dunne lagen een beter resultaat opleveren. Verf consistent en in dezelfde richting en probeer de moeilijk bereikbare plekken met een penseel te bestrijken.

 

Als je dan fouten maakt bij het verven en er fouten ontstaan in de verflagen is het mogelijk om deze weg te halen met wat spiritus. Als de plek waar de fout dan is ontdaan van verf is het mogelijk om daar opnieuw te verven. 

https://www.leerverfshop.nl/