Duurzaam Vandaag
Image default
Meubels

Kantoor opnieuw inrichten? Probeer dit eens uit!

Ben jij het zat om al jarenlang in dezelfde ruimte te werken? Dan doe je goed door je kantoorpand opnieuw in te richten. Een herinrichting is natuurlijk een spannend proces en vooral als jij er verantwoordelijk voor bent. Het is best een groot project en je moet rekening houden met alle medewerkers binnen de organisatie. Het is daarom belangrijk om iedereen tevreden te stellen, de juiste aanpak te hanteren en nieuwe energie in te blazen. Met deze tips maak jij in ieder geval alvast een goed begin bij het herinrichten van je kantoorpand!

Duurzaam

Herinrichting begint eigenlijk bij verandering. Het is daarom aan te raden om ook alle kantoormeubelen te veranderen. Wij hechten veel waarde aan duurzaamheid en zijn daarom voorstander van gebruikte kantoormeubelen. Probeer bijvoorbeeld tweedehands bureaus in plaats van nieuwe. Daarnaast is het ook vaak mogelijk om je oude kantoormeubelen in te leveren of te ruilen. Zo hoef je je oude meubels niet weg te doen en heb jij ook ‘’nieuwe’’ meubels in je kantoor. Ideaal toch?

Nieuwe inrichting

De strakke en rechtlijnige indelingen zijn allang al niet meer van deze tijd. Het is belangrijk dat medewerkers verschillende ruimtes, hoekjes en werkplekken gebruiken om werkzaamheden uit te voeren. Op deze manier stimuleer je de creativiteit en productiviteit van de medewerkers. Een flexibele kantoorinrichting is daarom van belang en ook hier moet veel tijd ingestoken worden. Bepaal samen met alle medewerkers waar de werkplekken komen.

Ruimte voor beweging

Steeds meer medewerkers kiezen bewust voor een gezondere levensstijl. De meeste medewerkers besteden een groot gedeelte van de dag ook op kantoor en daarom is het belangrijk dat zij de mogelijkheid hebben om voldoende te bewegen op kantoor. Het is tevens belangrijk dat medewerkers niet de hele dag zittend hun werk doen. Denk er bijvoorbeeld over na om ook sta-bureaus toe te voegen. Daarnaast raden wij ook aan om een ruimte te creëren waar mensen de mogelijkheid hebben om te bewegen. Denk bijvoorbeeld aan een loopband of fitness fiets op kantoor. Mocht dit niet werken? Een tafeltennis werkt altijd wel!

Kleed het kantoor aan

Groen, groen en groen! Zorg ervoor dat alle medewerkers vanuit hun werkplek zicht hebben op planten of iets anders levendig groen. Het maakt verder niet uit of deze nou aan het plafond hangt, op een kast staat of op de hoek. Levendig groen creëert mentale rust en zorgt dat het kantoor er levendig uit ziet. Daarnaast vul je de saaie ruimtes ook lekker vol met nutteloze items. Ja, nutteloze items. Denk bijvoorbeeld aan posters, foto’s, vazen of andere accessoires. Niks is te gek en zolang het de creativiteit van de medewerkers stimuleert, is het helemaal prima!