Duurzaam Vandaag
Image default
Marketing

Videomarketing inzetten? Dit is waarom!

Heb jij een onderneming, product of merk die je aan de man wil brengen? Dan is het internet de manier om dit realiseren. Offline communicatie is tegenwoordig bijzaak, waar online communicatie de norm is geworden. Je kunt SEO en SEA inzetten om je online vindbaarheid te vergroten, maar wanneer je je naamsbekendheid wilt verbeteren is videomarketing de manier om dit realiseren. Meer weten over videomarketing? Lees dan verder!

Breng je boodschap over aan iedere doelgroep

Ieder bedrijf, product of merk heeft een andere doelgroep. Iedere doelgroep dient op een manier te worden aangesproken waarmee het duidelijk wordt dat de boodschap persoonlijk wordt gebracht. Daarnaast zijn er bepaalde boodschappen die het beste in een bepaald format kunnen worden gebracht. Zo zie je dat campagnes met betrekking tot gedrag vanuit de overheid vaak in een animatievideo worden gebracht. Dit omdat het laagdrempelig is en boodschappen op een simpel niveau kunnen worden overgebracht. Zie jij hiervoor ook kansen met jouw onderneming? Dan kun je een animatievideo laten maken.

Maak je product of dienst tastbaar

Met beeld kun je niet alleen een duidelijke boodschap overbrengen, je kunt namelijk ook een sfeer, imago en gevoel overbrengen. Met een video kun je bijvoorbeeld direct je huisstijl naar voren laten komen, waardoor weer herkenning ontstaan. Ook voor complexe diensten en/of services kun je met een video meer inzage creëren in hetgeen wat jij aanbiedt. Dit maakt de drempel voor mogelijke klanten aanzienlijk lager.

Bereik een breder publiek

Voor de een is lezen een stuk vanzelfsprekender dan voor de ander. Met videomarketing kun je dan ook een veel breder publiek bereiken van personen die in eerste instantie liever geen tekstadvertenties lezen, of dit niet actief opnemen. Daarnaast kun je met video op een aantal plekken adverteren waar dit met tekstadverties bijvoorbeeld niet mogelijk is. Hierdoor ben je instaat om een breder publiek te bereiken.