Duurzaam Vandaag
Image default
Management

Harvard project management

Wat is het verschil tussen Strategisch Plan Management en Project Management? 

 

Als u niet eens wist dat er een verschil was, dan bent u hier op de juiste plaats.  

 

We horen deze vraag vaak, en als experts in het veld, is het onze taak om ervoor te zorgen dat u niet alleen het verschil tussen de twee begrijpt, maar ook hun correlatie herkent en hoe ze direct van invloed zijn op de gezondheid van uw bedrijf. 

 

Wanneer u uw strategie beheert, verzamelt u informatie over uw organisatie, onderzoekt u de omgeving waarin zij werkt en bepaalt u uw doelstellingen voor de toekomst. Enkele vragen die u kunt stellen zijn: 

 

Wat zal het volgende grote ding zijn dat zich zal aandienen? 

Hoe kan ik me voorbereiden om die uitdagingen aan te gaan?   

Wat moeten we nu doen om er klaar voor te zijn?  

Wat zijn de veranderingen die ik zal moeten doorvoeren?   

Wat zijn de dingen die we op alle gebieden van onze organisatie beter moeten maken? 

Zoals u uit de bovenstaande suggesties kunt opmaken, kunnen (en moeten) strategieën veranderen als gevolg van voorspelde of onvoorziene complicaties. Wanneer bedrijven hun strategisch plan consequent herbekijken en overdenken, zijn ze beter in staat om snel te schakelen en toch bij hun visie te blijven. Hoewel dit het geval is, plannen bedrijven zelden tijd in voor strategisch denken en positioneren, omdat het niet zo bevredigend is als werken aan het hier-en-nu. Regelmatig tijd inplannen voor strategisch denken en positioneren voelt misschien vreemd, maar op lange termijn bereidt het je voor op je toekomst.  

 

Anderzijds draagt projectmanagement bij tot een strategie op langere termijn, maar het resultaat is veel directer en taakgerichter. Strategie is een totaalvisie, projectmanagement richt zich op een specifiek operationeel doel (dat een individueel project of een langetermijnactie-item kan zijn) en is deadline-gedreven, actiegericht toezicht.  

 

Kunt u uw weg naar de uitvoering van een solide strategie projectmanagen? 

Veel mensen zien het uitvoeren van een strategie als een reeks projecten die ze moeten uitvoeren om hun visie te realiseren. Wij noemen dit ‘strategisch tactisch’. Ja, het uitvoeren van initiatieven die u dichter bij uw einddoelen brengen maakt deel uit van het uitvoeren van strategie, maar u moet er zeker van zijn dat u een solide strategie heeft ontwikkeld, gegrondvest op de realiteit van uw doel, visie en waarden. U moet ook een scherp bewustzijn hebben van wat er in uw omgeving gebeurt. Zonder die kennis kan uw langetermijnstrategie worden ontwikkeld in een vacuüm, wat uw vermogen om succesvol te zijn zal beïnvloeden. Door uw huidige cultuur te analyseren en uw zwakke punten te bepalen, plaatst u uw bedrijf in een betere positie om uw strategie te realiseren.  

 

Kies niet het één of het ander 

Organisaties hebben BEIDE strategieplan management en project management nodig, maar zouden moeten erkennen dat het twee verschillende dingen zijn. Project management kan de weg effenen, maar als de weg naar de verkeerde plaats gaat, maakt het niet uit hoe goed hij gebouwd is. Zorg ervoor dat u de tijd neemt en de moeite doet om over uw toekomst na te denken.   

 

Bedrijven hebben projectmanagement nodig, en het is van cruciaal belang voor een bedrijf dat een product of dienst levert om operationeel gericht te zijn, anders zullen ze klanten verliezen. Maar we kunnen deze activiteiten niet verwarren met strategische positionering of het bereiken van een toekomstvisie voor de organisatie. 

 

Als u gedijt met een checklist, maak er dan een voor strategisch denken, reflectie en onderzoek. Onderzoek hoe anderen over strategie denken. Kijk naar de methoden die mensen gebruiken om tot een solide strategie te komen. Onderzoek de hulpmiddelen die zij gebruiken om hun teams te betrekken en te motiveren om doelen te bereiken.   

 

business management 

vacatures

auto verkopen

https://www.newbusinessmanagement.com/