Duurzaam Vandaag
Image default
Huishoudelijk

Voor de juiste waterdruk monteer je een drukreduceerventiel.

Voor de juiste waterdruk monteer je een drukreduceerventiel.

Ondanks dat in Nederland het waternetwerk zeer goed is, is het toch verstandig te overwegen een drukreduceerventiel te plaatsen. Een drukreduceerventiel, zorgt zoals de naam al doet vermoeden, dat de druk gereduceert wordt in een waterleiding. 

Voor kranen, wasmachines en elektrische boilers die zijn aangesloten op het waternet is het belangrijk dat de inkomende waterdruk niet te hoog is (maximaal 3 bar). Is dit niet het geval zal de levensduur van deze producten drastisch omlaag gaan en kunnen zelfs stuk gaan.

  

Even een korte uitleg waarom een drukreduceerventiel, ofwel drukregelaar, de moeite is om te plaatsen op de waterleiding;

Te hoge waterdruk

• In Nederland is de waterdruk standaard op de meeste plekken 2,5 á 3 bar, dit is een perfecte waterdruk om lekker mee te kunnen douchen, je handen te wassen en een emmer sop te vullen. 

• Alleen is waterdruk toch lastig te meten en kan de inkomende druk de ene keer hoger zijn dan de andere. Dit kan komen doordat er gebruik gemaakt wordt van een hydrofoor, of door veel of weinig gebruik van water in een gebied.

 

Langere levensduur van je apparaten door een drukreduceerventiel.

Op de waterleiding zitten vaak meerdere apparaten en kranen aangesloten. Als de waterdruk te hoog is heeft dit direct effect op de levensduur van:

• Waterleidingen

• Kranen

• Wasmachines

• Douchekoppen

• Elektrische boilers

• Warmtepompboilers

 

Door gebruik te maken van een drukreduceerventiel en die te plaatsen bij de watermeter, is overdruk in de waterleiding verleden tijd. Een drukreduceerventiel is simpel te plaatsen en zorgt ervoor dat de leidingen en apparatuur die hierop zijn aangesloten veel langer mee zullen gaan.

 

 

Water besparen door gebruik drukreduceerventiel

Als de waterdruk te hoog is merk je dat als je de kraan open zet er een flinke straal uitkomt. Door de plaatsing van een drukregelaar zal de waterafgifte afnemen, zo bespaar je al vlug honderden liters water op per jaar.

 

Als je een elektrische boiler of een warmtepompboiler hebt, heeft het drukreduceerventiel ook effect op het water dat via het overdrukventiel los wordt gelaten, hoe meer waterdruk, hoe meer water er uit de overstort zal komen.

 

Voorkom dus onnodig verspilling van water en verleng tevens de levensduur van alles wat op je waterleiding is aangesloten, plus de waterleidingen zelf. Bestel zo een drukregelaar bij elektrischeboiler.eu en doe er je voordeel mee!

https://elektrischeboiler.eu/categorie/accessoires/service-onderdelen/