Duurzaam Vandaag
Image default
Huishoudelijk

Schoonmaaktips om te onthouden

Schoonmaken is een van de klussen die nou eenmaal gedaan moeten worden. Schoonmaken is niet iets waar iedereen naar uit zit te kijken maar gelukkig zijn er enkele trucjes die het schoonmaken weer leuk kunnen maken. Door de tips in deze blog toe te passen kun je het schoonmaken beter en efficiënter doen zodat je meer tijd hebt om je te focussen op andere dingen. Als je na deze tips nog steeds geen zin hebt om deze tips toe te passen kun je altijd een schoonmaakbedrijf uit Helmond inhuren.

Badkamer spiegel

Na een warme douche kan het wel eens gebeuren dat je spiegel beslagen is en ook blijft. Gelukkig bestaat hier een goede oplossing voor. Tijdens het schoonmaken neem wat scheerschuim en smeer het over de spiegel. Dan met een vochtig doekje smeer het er weer af. De volgende keer dat je gaat douchen zul je zien dat je badkamerspiegel niet meer beslaat.

Werk van boven naar beneden

Als je gaat schoonmaken werk dan altijd van boven naar beneden. Stof en ander soort vuil zal altijd naar beneden vallen. Dus al je een trap gaat schoonmaken zorg dan dat je bovenaan begint en dan van boven naar beneden werkt. Zo zorg je dat je geen onnodig werk hoeft te doen. Deze tip is niet alleen voor de trap maar geld eigenlijk voor het hele huis. Als je de keuken gaat schoonmaken dan is het ook belangrijk dat je eerst het keukenvlak schoonmaakt en daarna pas de vloer gaat schoonmaken. Het lijkt misschien vanzelfsprekend maar het is een grote fout die makkelijk kan worden verholpen.

Wodka in plaats van schoonmaakmiddel

Wodka is een veelzijdig middel, je zou het niet verwachten maar wodka is goed voor meer dan alleen een drankje. Je kunt het met water mengen en als erg potent schoonmaakmiddel gebruiken. Dus voor die extreem hardnekkige vlekken kijk wellicht eens naar je drankkast in plaats van de schoonmaakmiddelen.

https://schoonmaakbedrijfvaniersel.nl/schoonmaakbedrijf-helmond/