Duurzaam Vandaag
Image default
Hobby en vrije tijd

Wil je uitscheurend textiel of leer voorkomen? Kies dan voor een goede nestelring!

Er zijn tal van soorten textiel, stoffen en leren materialen waarin gaten gemaakt moeten worden om ze gebruiksklaar te maken. Denk aan een uitsparing waarin de handgrepen van tassen verbonden worden, maar ook aan gaten voor schoenveters, riemgaten en uitsparingen in tentdoeken, zodat die goed opgezet kunnen worden. Hiervoor worden nestelringen gebruikt. Dit zijn metalen, koperen of kunststof ringen die een gemaakt gat verstevigen. Nestelringen voorkomen dat stoffen, doeken en leer uitscheurt, maar zorgen eveneens voor een visueel mooie afwerking van lederen materialen en textiel. Maar een nestelring van goede kwaliteit heeft nog wel meer moois te bieden qua voordelen en mogelijkheden!

 

Alle voordelen van nestelringen op een rijtje

Naast het praktische nut van een nestelring en de visuele kracht die deze ringen uitstralen, zijn er meer pluspunten van deze accessoires te noemen. Zo bieden goede producenten en leveranciers van nestelringen een ruim assortiment aan qua kleuren ringen, doorsneden en materiaalsoorten. Want elk gebruiksvoorwerpen of type textiel heeft zijn eigen nestring nodig. Een goede aanbieder heeft voor elke toepassing wel een aantal nestelringen in de collectie die passend zijn. Een tweede plus van de nestelring is de duurzaamheid en kracht van dit type bevestigingsringen. Een nestelring is van robuust materiaal gemaakt, zoals metaal, koper of staal, waardoor deze goed tegen druk kan en lang meegaat. Goede nestelringen zijn voorzien van een roestwerende coatinglaag, die voorkomt dat er roest in de ring komt en deze uiteindelijk defect raakt. Prettig is ten slotte de permanente bevestiging die een nestelring realiseert. Is de ring eenmaal gemonteerd, dan kun je hier feitelijk jarenlang zonder problemen mee doen.

 

Opties qua soorten nestelring

Zoek je een specifieke diameter nestelring, een koperen uitvoering of een ijzersterke stalen nestelring? Dan kun je in onze collectie van alle vinden, van hoge kwaliteit voor een scherpe prijs. Neem eens een kijkje en verbaas je over de vele opties!