Duurzaam Vandaag
Image default
Hobby en vrije tijd

Drone tips voor een beginnende vlieger

U heeft een drone gekocht en wilt er mee gaan vliegen, maar weet nog niet precies wat u wel of niet moet doen. Het vliegen van een drone heeft een lastige learning curve, vooral wanneer u er echt net mee gaat beginnen. Wij vertellen u een aantal tips waar u zich als beginnende drone bestuurder aan kunt houden.

1. Begin altijd klein

Een van de meest cruciale adviezen die ik kan geven aan iemand die overweegt voor het eerst een drone aan te schaffen, is het volgende. Koop altijd een drone die eenvoudig te besturen is en klein genoeg is om te oefenen met het besturen van een quadcopter.

Het feit dat de drone niet veel echte schade zal kunnen aanrichten is een van de belangrijkste redenen waarom ik u adviseer om bescheiden te beginnen. Tijdens uw eerste paar vluchten zult u waarschijnlijk neerstorten. Kleine drones kunnen niets aanrichten omdat hun propellers, gewicht en snelheid onvoldoende krachtig zijn. Daardoor kunt u zich beter concentreren op het leren vliegen met een drone zonder dat u zich zoveel zorgen hoeft te maken over botsingen.

2. Hou zicht op de drone

Wanneer ik werk met mensen die nog nooit met een drone hebben gevlogen, is dit een van de meest voorkomende fouten die ik opmerk. Het is eenvoudiger dan u denkt om de drone uit het oog te verliezen wanneer u ermee vliegt. Daarom heeft elke drone een visueel plaatsbepalingssysteem dat kan worden gebruikt om zijn locatie te bepalen.

U moet een directe zichtlijn aanhouden wanneer u een drone zonder betrouwbare camera bedient. Als de batterij leeg raakt of als u hem onbedoeld in een boom verstrikt raakt, moet u te allen tijde kunnen zien waar de drone zich bevindt, omdat ze zich vrij snel verplaatsen.

3. Wees u bewust van uw omgeving

Ik heb gemerkt dat beginnende dronegebruikers vaak geen rekening houden met hun omgeving. Kijk altijd goed om u heen voordat u de drone lanceert. Want u wilt weten waar dingen, bomen en mogelijk andere mensen zich bevinden.

Dit is het belangrijkste advies voor nieuwe dronevliegers. Niet alleen zult u zich meer bewust worden van uw omgeving, maar u zult ook beter in staat zijn om uw drone te beschermen en te besturen en uzelf en andere mensen veilig te houden.

4. Koop extra batterijen

Het is erg leuk om met een drone te kunnen vliegen. U kunt nieuwe dingen ontdekken, waaronder de mogelijkheid om vanuit de lucht foto’s van de natuur te maken die niet mogelijk zijn met een camera op de grond. En wanneer u te veel plezier hebt, ziet u gemakkelijk over het hoofd hoe snel de tijd verstrijkt.

Eén batterij is echter niet voldoende om het plezier te behouden. Om uw vlieguren te maximaliseren en uzelf gezelschap te houden, adviseer ik u ten minste vier tot vijf batterijen aan te schaffen.

U moet minstens 30 tot 60 minuten kunnen vliegen met een drone voor beginners. Dat is niet zo erg voor deze drones tegenwoordig, aangezien de batterijen mettertijd beter zijn geworden.