Duurzaam Vandaag
Image default
Gezondheid

Wat maakt hennepzaad gezond?

Wat Hennepzaad gezond maakt

Hennepzaad wordt gewonnen uit de hennepplant. De hennep is een veelzijdig landbouwproduct en kan gemakkelijk verbouwd worden. Hennepzaad kan tevens op een goedkope manier biologisch verbouwd worden, omdat het een veelzijdig landbouw product betreft.

 

Hennepzaad Voedingstoffen

Hennepzaad valt onder de noemer superfood, en dat is niet voor niks. De zaden leveren namelijk enorm veel belangrijke voedingsstoffen. Hieronder de belangrijkste op een rij.

  • Mineralen van oa ijzer, magnesium, calciu,, kalium, zink, koper, fosfor en jodium
  • Vitamine E, vitamine C en vitamine B (B1, B3, B2 en B6)
  • Eiwitten waaronder alanine, asparaginezuur, arginine, histidine, isoleucine, leucine, proline
  • Omegavetzuren: linozuur en alfalinoleenzuur

Wist je dat de hoge voedingswaarde van hennep tot een goede aanvulling dienen voor vegetariërs en veganisten?

 

Hennepzaad eten

De zaden kunnen op verschillende manieren gegeten worden. De zaden kunnen voor bijna alles wel gebruikt worden. Het is lekker door je ontbijtje van yoghurt of kwark met bijvoorbeeld havermout en andere zaden zoals lijnzaad en chiazaad.

Hennepzaad heeft van zich eigen een nootachtige ondertoon. Dit maakt het ideaal om het tevens te gebruiken voor over je salades, pasta’s of ander avondeten. Ook is hennep heel lekker om over je boterham met kaas te strooien.

 

Waar kun je hennepzaad kopen?

Hennepzaad kan zowel online gekocht worden als in de winkel. Je treft de zaden bij de meeste biologische- of natuurvoedingswinkels aan, maar ook in de grotere supermarkten. Ga naar hennepzaad.info om de zaden direct te bestellen.

 

 

http://www.hennepzaad.info/hennepzaad-kopen