Duurzaam Vandaag
Image default
Gezondheid

Donkere kringen of wallen onder de ogen

Donkere kringen of wallen onder de ogen

Wallen of donkere kringen onder de ogen kunnen ontstaan door vermoeidheid, slaapgebrek, stress, verkeerde voeding, vochtophopingen of er kan een erfelijke factor een rol spelen. Het is belangrijk om voor jezelf uit te zoeken wat bij jou de oorzaak kan zijn. Wanneer je hier achter bent, kun je bekijken welke oplossing voor jou werkt.

Manieren wallen wegwerken of verwijderen

Een vermoeide uitstraling kan het beste vanuit de kern opgelost worden. Begin met een aanpassing in je levensstijl en zorg ervoor dat je gezond leeft, en voldoende rust krijgt. Het vermijden van stress is ook zeker aan te raden. Voel je je echter fit genoeg maar heb je toch last van wallen? Wellicht dat je onderstaande oplossingen dan kunt uitproberen.

 

  • Crèmes: er zijn verschillende crèmes die beweren dat ze ervoor kunnen zorgen dat donkere kringen onder ogen en wallen minder worden. Deze crèmes kun je vinden bij de drogisterij of online bestellen. Bepaalde merken die dit aanbieden zijn: Chanel, Lancome en Skinlight.

  • Gezichtsmasker: Er zijn speciale ‘relaxmaskers’ die je hiervoor kunt gebruiken. Een dergelijk masker heet zo omdat het de vermoeide huid laat relaxen, je krijgt er een oppepper van. Aan te raden is om bij dit masker koude komkommer op je oogleden te leggen. Dit zorgt voor directe vermindering van wallen en laat de zwelling verdwijnen.

  • Wallen camoufleren: Voor de vrouwen is er gelukkig make-up die ons een handje kan helpen. Je kunt wallen namelijk heel goed camoufleren. Bijvoorbeeld met foundation, hierdoor maak je de huid egaler waardoor verkleuringen minder opvallen. Voor onder de ogen heb je speciale concealers die net een tintje lichter moeten zijn dat je eigen huidskleur. Zo krijg je in no-time een frisse blik en vallen de wallen helemaal niet meer op.

Deel je tips

Heb jij nog goede tips of aanvullingen voor het verminderen of wegwerken van wallen of donkere kringen? Laat jouw tips dan achter en deel ze met andere lezers!