Duurzaam Vandaag
Image default
Financieel

Deze 3 dingen bepalen hoeveel een persoonlijke lening u gaat kosten

Zorg ervoor dat u begrijpt hoe de kosten van uw lening worden bepaald.

Persoonlijke leningen kunnen een goede optie zijn als je moet contant geld lenen. Dat komt omdat ze vaak betaalbare rentetarieven hebben en u het geld van hen voor vrijwel elk doel kunt gebruiken.

Maar voordat u een persoonlijke lening afsluit, is het een goed idee om precies te weten hoeveel uw lenen kost je geld. U betaalt tenslotte een geldschieter voor de lening, dus u wilt er zeker van zijn dat u tevreden bent met het totale bedrag dat het u uiteindelijk zal kosten.

Er zijn eigenlijk drie verschillende factoren die heeft invloed op de kosten om te lenen, en het is handig om ze alle drie te begrijpen om er zeker van te zijn dat een persoonlijke lening geschikt voor u is.

Dit is wat ze zijn, ook benoemd door https://spaarbuidel.nl/.

1. De rentevoet van de lening

De rente is de kosten van het lenen, uitgedrukt als een percentage van het bedrag van de lening. Als u bijvoorbeeld leent tegen 10% rente, betaalt u elk jaar 10% van de waarde van de lening aan de bank.

Een hoge rente betekent dat uw persoonlijke lening veel duurder wordt dan wanneer u in aanmerking komt voor een lening tegen een lage rente. Een persoonlijke lening van € 10.000 die in vijf jaar wordt terugbetaald tegen 10% rente, kost u bijvoorbeeld € 212,47 per maand en de totale rentekosten zouden € 2.748,23 bedragen gedurende de looptijd van de lening. Daarentegen zou dezelfde lening met een rentepercentage van 25% worden geleverd met een maandelijkse betaling van € 293,51 en de totale rentekosten in de loop van de tijd zouden € 7.610,79 zijn.

Bekijk ook:https://spaarbuidel.nl/in-termijnen-betalen/short-throw-beamer-huren/. De rente kan aanzienlijk variëren tussen kredietverstrekkers, dus vraag meerdere offertes aan om te vinden het beste en voordeligste tarief. Uw credit score kan ook een rol spelen in hoeveel rente u uiteindelijk betaalt. Het is dus een goed idee om ervoor te zorgen dat dit in orde is voordat u een persoonlijke lening aanvraagt, want zoals u kunt zien, maken de rentetarieven voor persoonlijke leningen een enorm verschil in uw kosten.

Voor meer informatie over uw kredietscore en waarom het belangrijk is, bekijk dan de volgende handleidingen:

  • Hoe u uw kredietscore kunt verhogen
  • Hoe u snel krediet kunt opbouwen
  • De drie belangrijkste kredieten bureaus en hoe ze werken
  • Hoe u uw krediet opnieuw kunt opbouwen

2. Het bedrag dat u leent

Aangezien de rente gelijk is aan een percentage van uw geleende bedrag, betekent meer lenen dat uw rentekosten veel hoger zullen zijn. Aangezien u zowel de hoofdsom als de rente moet terugbetalen, betekent een hoger leningsaldo ook veel hogere maandelijkse betalingen.

Als u het bovenstaande voorbeeld in gedachten houdt, laten we zeggen dat u € 20.000 hebt geleend over een periode van vijf jaar tegen 10% rente in plaats van tegelijkertijd 10.000 dollar lenen. Uw betaling verdubbelt in dit geval. In plaats van € 212,47 per maand te betalen, betaal je nu € 424,94 en de totale rentekosten stijgen van € 2.748,23 naar € 5.496,45.

Daarom moet je ervoor zorgen dat je net genoeg leent om in je behoeften te voorzien en probeer niet te lenen meer dan absoluut noodzakelijk is.

3. De aflossingstermijn

Ten slotte bepaalt de tijd die het u kost om uw lening volledig terug te betalen ook zowel de maandelijkse betalingen als de totale kosten.

U heeft mogelijk de mogelijkheid om uw uitbetaling te verlengen tijdlijn over een heel lange periode. Dat maakt uw lening betaalbaarder omdat u uw maandelijkse betalingsbedrag zou verlagen. Maar als u deze benadering volgt en ermee instemt om gedurende vele, vele jaren rente te betalen, betaalt u uiteindelijk veel meer.

Nogmaals, laten we het bovenstaande voorbeeld nemen van € 10.000 lenen tegen 10% rente , maar laten we deze keer aannemen dat u uw lening over 10 jaar terugbetaalt in plaats van over 5 jaar. Terwijl uw maandelijkse betaling daalt tot € 132,15, stijgen uw totale rentekosten in de loop van de tijd tot € 5.858,09.

Uiteindelijk moet u elk van deze drie criteria zorgvuldig overwegen. Als u de kosten van lenen laag wilt houden, probeer dan een lening te kiezen met een lage rente, evenals een zo laag mogelijk leningsaldo en met de kortste terugbetalingstermijn die u zich kunt veroorloven.

Voor meer informatie vindt u in onze gids over hoe persoonlijke leningen werken meer informatie om u te helpen beslissen of een persoonlijke lening geschikt voor u is.

Onze team van onafhankelijke experts verdiepte zich in de kleine lettertjes om de geselecteerde persoonlijke leningen te vinden die concurrerende tarieven en lage kosten bieden.

https://spaarbuidel.nl/zakelijke-lening/