Van A tot Z zelfs spareribs bereiden op de barbecue

Iedere zomer zijn ze niet aan te slepen, de spareribs. En met goede reden want het is niet alleen lekker, je kunt spareribs voordelig kopen dus doe er je voordeel mee. Lekkere spareribs beginnen met een goede voorbereiding. Eerst moeten de ribs afgespoeld worden en is het belangrijk om al het overtollige vet te verwijderen. Het is daarnaast ook erg belangrijk om het vliesje goed te verwijderen. Alles valt of staat vervolgens natuurlijk met de marinade! Spareribs leg je niet zonder kruiden of marinade op de barbecue. Maak bijvoorbeeld pittige spareribs, of juist zoete. Of ga voor een heerlijke balsamico marinade. Dit geldt natuurlijk ook voor andere stukken vlees, zoals een Tomahawk steak. Een stuk Angus vlees of een heerlijke steak leg je niet op de barbecue zonder dat deze goed gemarineerd is. Met een heel BBQ pakket is alles al lekker gemarineerd en hoef je dat zelf niet meer te doen, ook erg handig.

Verschillende soorten spareribs

Spareribs zijn inmiddels niet meer weg te denken als onderdeel van een voordelig BBQ pakket en zijn er tegenwoordig in allerlei soorten, maten en marinades. In Amerika noemt men deze spareribs “loin ribs” of “baby back ribs”. Dat is niet voor niets, want de echte spareribs zijn die van de buikzijde. Deze zijn veel groter dan die van het gedeelte van de lende en hebben een veel stevigere structuur. Echter hebben ze ook veel meer smaak. Doordat ze zoveel groter zijn en een stevigere structuur hebben, is de bereidingstijd ook langer. Maar de heerlijke smaak is dat zeker waard. Maak ze op de barbecue, waar je ook heerlijke spareribs of Tomahawk steak kunt bereiden. Met een compleet BBQ pakket heb je zo voor iedereen wat wils op de barbecue!

Angus vlees: uitzonderlijke kwaliteit

In de wondere wereld van het barbecueën wordt Angus vlees vaak gezien als het neusje van de zalm. Of eigenlijk het neusje van de rund. Specifieker worden hier hoorn loze runderen die voornamelijk gehouden worden voor hun vlees mee bedoeld. Er zijn zwarte Angus-runderen (Black Angus) en rode runderen (Red Angus). Je vindt Angus vlees in veel restaurants terug door de hoogwaardige kwaliteit. Het staat ook erg bekend door de “marmering” van het vlees. Dit zijn dunne lijntjes vet die door het vlees heen lopen. Deze lijntjes houden de smaak vast. Angus vlees bereiden op de barbecue is heerlijk. Het is echter wel net zo lekker om tijdens een barbecue wat af te wisselen. Het is daarom aan te raden om een compleet BBQ pakket te regelen met niet alleen Angus vlees, maar bijvoorbeeld ook met een heerlijke Tomahawk steak of malse spareribs.

http://beefensteak.nl/