Duurzaam Vandaag
Image default
Energie

Welke laadpaal is geschikt voor u?

Wanneer u elektrisch rijdt dan kent u het belang van een laadpaal voor uw elektrische auto. Heeft u nog geen laadpaal en bent u op dit moment op zoek naar een elektrische laadpaal? In dit artikel geven wij u enkele tips die u kunnen helpen bij het selecteren van uw nieuwe laadpaal.

Wat voor soort laadpalen zijn er?

Er zijn laadpalen in vele verschillende soorten en maten. Zo zijn er online en offline laadpalen, laadpalen met één of meerdere contactdozen en laadstations die u aan de muur of aan een paal kan installeren.

Welke laadpaal is geschikt voor mijn situatie?

Eerst moet u ervoor zorgen dat de laadpaal geschikt is voor uw elektrische auto. Dit kunt u heel eenvoudig navragen bij uw auto dealer of online op zoeken. Vervolgens moet u de keuze maken tussen een online en offline laadpaal. Bij een online laadpaal heeft u inzicht in het energieverbruik (en kosten). Bij een offline laadpaal heeft u dit niet, maar offline laadpalen zijn dan vaak wel weer iets voordeliger.

Daarnaast heeft u de keuze tussen laadpalen met één of meerdere contactdozen. Met één contactdoos kunt u per keer één auto opladen. Laadpalen met meerdere contactdozen maken het mogelijk om meerdere auto’s op hetzelfde moment op te laden. Dit kan heel eg handig zijn!

Meer informatie over laadpalen

Wilt u meer informatie over laadpalen? Bezoek de website van Reith Power

http://reithpower.nl/