Duurzaam Vandaag
Image default
Energie

Van het gas af

Nederland van het gas af?

Dagelijks worden de specialisten van ElektrischeBoiler.eu gebeld met vragen over elektrische cv ketels en elektrische boilers met een hoog energie label. Door de vele berichten in de media worden vele mensen getriggert om zich te orienteren voor een oplossing om van het gas af te gaan.

Van het gas af heeft natuurlijk vele voordelen. Zo hoeft men geen dure cv ketel meer aan te schaffen en is het jaarlijkse onderhoud niet meer nodig. Hiermee kan men meteen al besparen op de kosten verwarming. Daarnaast vervalt het vast recht die iedere maand weer terug komt en jaarlijks wordt verhoogd.

Misschien wel het grootste voordeel is het niet vrijkomen van de gassen met de bijkomende gevaren voor verstikking.

Een elektrische cv heeft geen gasafvoer nodig en kan daarom op plaatsen gemonteerd worden waar een gas ketel niet geplaatst zou kunnen worden. U moet er alleen voor zorgen dat u voldoende stroom heeft. Ook is het vervangen van een gas ketel voor een elektrische variant niet altijd een voordeel. De kosten van de stroom zijn hoger dan de kosten van het gas. Een voordeel ontstaat vaak als men deze aanschaft in combinatie met zonnepanelen. De stroom die men teveel opwekt kan nu worden gebruikt voor verwarmen in plaats van terug leveren aan het net waarbij men er wel heel weinig voor krijgt.

De gas ketel is eenvoudig te verwisselen voor de elektrische variant. Hij kan werken met zowel radiatoren als vloerverwarming. Wilt u hier meer over weten? Kijk dan eens op de website van ElektrischeBoiler.EU in onderstaande link. Daar vindt u alle informatie waarmee u kunt bepalen of het voor u een interessante oplossing is.

Van het gas af

https://elektrischeboiler.eu/van-het-gas-af/