Duurzaam Vandaag
Image default
Energie

Hoe duurzaam is uw omgeving?

Zo aan de vooravond van de energietransitie zult u zich ook afvragen hoe het er in de toekomst eruit komt te zien. Bijvoorbeeld de verlichting van het voetbalveld van de lokale voetbalclub; zullen die lichtmasten over vijf jaar nog branden? En bij de grote profclubs; die lichtmasten zullen wel blijven zodat bij duisternis toch een wedstrijd gespeeld kan worden, maar is het dak boven de tribune tegen die tijd dan niet één en al zonnepaneel om te compenseren? Duurzaamheid zal in de toekomst een grote rol gaan spelen.

In ieders belang

Geen energie verspillen is steeds meer in ieders belang. Onze bronnen zijn beperkt, in de loop van de energietransitie zal de rekening ook wel stijgen. Feit is al wel dat de oplossing in kleine projecten komt te zitten. Een kleine tot middelgrote biomassacentrale die energie opwekt en heel regionaal werkt, het zonnepaneeltje op het dak van een woning, en een windmolen bij een boerderij. Daarbinnen gaan we allemaal, dus bedrijven huizen en instellingen, zuinig om met energie. Dit niet alleen vanwege de rekening, maar ook vanwege het milieu. En dat is in ieders belang.

Zelf iets doen

Zelf in uw eigen huis of bedrijf nagaan waar energie te besparen is hoort bij deze tijd. Uw omgeving is dan misschien nog niet duurzaam, maar zelf al besparen is direct winst. Als voorbeeld, iedereen heeft in huis wel een lamp die veel aan is. Vaak een staande lamp in de woonkamer die bij de minste schemering aangaat tot bedtijd. Die lamp vervangen voor een energiezuinige lamp is flink besparen. Maar ook kijken of het huis of bedrijf overal dubbel glas heeft of elders lekken in de isolatie. Ook is er te winnen door iets niet te gebruiken, bijvoorbeeld geen loopband maar door het park joggen en niet de wasdroger maar de was uithangen over een rekje. En als u de wasmachine of droger gebruikt; een energiezuinig programma draaien met een volle trommel. Al deze kleine beetjes geeft een besparing.

Direct geld besparen

Direct geld besparen kan door over te stappen van energieleverancier. U kunt gemakkelijk zien welke aanbieders er zijn en welke tarieven zij rekenen. En via de site overstappen.nl kunt u overstappen van energie en heeft u direct voordeel door een lagere energierekening.

Gerelateerde artikelen

Meer laadpalen op kantoor nodig

Een duurzaam alternatief voor uw gasketel is de DAT-Nofer Quality-Pro

De juiste diesel aggregaat te koop bij de specialist