Duurzaam Vandaag
Image default
Energie

Duurzame infrarood panelen

Alles is duurder geworden én wordt steeds duurder, waarbij gas en elektriciteit echt de uitblinkers zijn. De koudere maanden komen alsmaar dichterbij, dus is men steeds op zoek naar manieren om de warmte het beste te behouden, zolang het hun portemonnee niet beschadigt. Wat nou als je niet steeds met een kruik wilt sjouwen in huis? Wil je de kosten van kachel verwarming echt niet riskeren? Dan is het infra roodpaneel van infraroodpaneel.nl de juiste en meest duurzame vriend voor jou!

Wat is het precies en hoe werkt het?

Infrarood verwarming wordt ook wel eens stralingsverwarming genoemd, en wordt vaak vergeleken met de warmte van de zon. Door middel van onschadelijke infrarode warmtestralen wordt de omgeving aangestraald met warmte. Het is dus gelukkig meteen aan te voelen. Het wordt het best opgenomen door meubels, wanden en vloeren, die de warmte omstebeurt aangeven aan de lucht. Dit maakt de ruimte gemakkelijk warm en beter regelbaar. Het is dus anders dan de verwarming die je gewend bent, convectieverwarming, die de lucht in de hele omgeving verwarmt.

Algemene voordelen

Er zijn heel wat voordelen bij het gebruik van infraroodpanelen. Het eerste is dat er geen ongewenste luchtcirculaties zijn. Bij convectieverwarming stijgt de warme lucht naar het plafond en het verkoelt wanneer het daalt richting de radiator, waardoor bijvoorbeeld huisstof verspreid in het huis. Wanneer je infraroodpanelen gebruikt, heb je hier bijna geen last van. Als tweede heb je het bijna onzienbare gebruik van energie. De panelen geven op een efficiënte manier warmte af, waardoor de luchttemperatuur niet zo hoog hoeft te zijn. Ook verspil je geen warmte, omdat er dus geen sprake is van convectie. Het is lastig om echt nauwkeurig in te schatten, maar je kunt in theorie wel tot 40% energie besparen. Het is dus ook zeker milieubewust.  Infraroodpanelen hebben een simpele installatie. Je hoeft geen gas- of waterleidingen aan te leggen, omdat ze een eenvoudige ophangsysteem hebben. Ze kunnen makkelijk aan het plafond of aan de muur gehangen worden. Het is wel handig als ze in de buurt van een stopcontact of lichtpunt zijn; zo wordt het bedienen van de draadloze thermostaat een stuk gemakkelijker.

De voordelen alleen beschikbaar bij infraroodpaneel.nl

Naast de algemene voordelen hebben de infraroodpanelen van infraroodpaneel.nl nog een paar specifieke en mooie voordelen. Zo hebben ze een zeer hoge Duitse kwaliteit, worden ze snel en professioneel geleverd en hebben ze een groot assortiment met meer dan 400 bijhorende producten van betrouwbare merken zoals Ecarus, Welltherm en Heliosa. Ook hebben ze een zeer moderne afwerking en aanzien. De huidige generatie van infraroodpanelen hebben een heleboel stijlvolle ontwerpen, waarbij het perfect aaneensluit met het moderne interieur die steeds meer huizen hebben. Daar is infraroodpaneel een echte meester in!