Duurzaam Vandaag
Image default
Electronica en Computers

Zeven redenen waarom je voor een refurbished telefoon zou moeten kiezen

Een refurbished iPhone is een gereviseerde Apple telefoon, waarbij gespecialiseerde telefoonbedrijven een iPhone controleren, opknappen en reinigen opdat die zo goed als nieuw verkocht kan worden. Veel mensen staan huiverig tegenover het idee om een “tweedehands” smartphone te kopen, maar deze vrees is veelal ongegrond. Hieronder volgen een aantal redenen waarom.

Je kunt veel geld besparen

De voornaamste reden om te kiezen voor een refurbished toestel is, omdat je hierdoor flink geld kunt besparen. De nieuwste iPhones kosten al meer dan €500 voor een los toestel, terwijl je een refurbished iPhone reeds hebt voor iets meer dan €100. Afhankelijk van het type iPhone dat je wil hebben, kun je maar liefst dertig tot veertig procent op de nieuwprijs besparen, terwijl de kwaliteit van het toestel veelal hetzelfde is.

Je nieuwe telefoon is betrouwbaar

Wanneer je kiest voor een gereviseerd toestel bij een erkend telefoonbedrijf kun je erop rekenen dat je een betrouwbaar toestel aanschaft, want de gereviseerde toestellen worden door de bedrijven grondig getest en onderzocht. Daarnaast hebben veel bedrijven een keurmerk ontvangen voor de goede kwaliteit refurbished telefoons, die ze door de jaren heen geleverd hebben.

Je hebt garantie op je aankoop

Op een gereviseerde iPhone heb je net als bij een nieuw toestel garantie, dus mocht er toch iets met je iPhone zijn, dan kun je deze kosteloos laten repareren. De garantievoorwaarden en de duur van de garantieperiode kunnen per fabrikant verschillen. De een heeft een garantieperiode van een jaar, terwijl het ander bedrijf twee jaar aanbiedt. De garantie geldt niet alleen op de smartphone, maar ook op de accu en andere erbij geleverde accessoires.

Je hebt bijna een maand bedenktijd

Als je een refurbished iPhone koopt, bieden veel bedrijven (zoals bijvoorbeel Mobico) ook een dertig dagen durende bedenktijd aan. Merk je binnen deze dertig dagen dat je niet tevreden bent over je toestel, kun je deze nog gewoon zonder kosten retourneren en krijg je je geld terug.

Refurbished boven tweedehands

Zoals eerder benoemd hoeft refurbished niet automatisch te betekenen dat je een tweedehands toestel aanschaft. Het kan net zo goed een nieuw artikel zijn uit een voorraadoverschot. Betreft het een tweedehands toestel, dan is het nog veiliger om deze refurbished te kopen. Op sites als Marktplaats kun je ook goedkoop tweedehands iPhones kopen, maar deze koop je bij particulieren in. Bij Refurbished koop je een smartphone bij erkende bedrijven, waarbij je ook garantie ontvangt over je aankoop.

Meer keuze

Bij een bedrijf dat zich bezig houdt met gereviseerde toestellen kun je ook uit meerdere types kiezen, dan alleen de nieuwste series. Ben je bijvoorbeeld nog verzot op de iPhone 5s, dan hoef je geen afstand te doen van deze iPhone want refurbished kun je dit type iPhone gewoon nog kopen. Wil je echter wel een nieuwer model iPhone, dan is dit ook al mogelijk tegen een goedkopere prijs dan de nieuwprijs in de winkel.

Je bent duurzaam bezig

De laatste jaren zijn steeds meer mensen bezig met duurzamer te leven. Door voor een refurbished iPhone te kiezen, doe je eigenlijk mee aan een recyclingcyclus en dus ben je duurzamer bezig. Je levert een kleine bijdrage aan het tegengaan van de enorme bergen aan elektronisch afval dat ieder jaar gegenereerd wordt.