Duurzaam Vandaag
Image default
Electronica en Computers

Meer info uit data aan de hand van een API platform

Wanneer meerdere takken binnen uw bedrijf vaak met API’s werken, is een API platform een aanrader. Er kleven vele positieve gevolgen aan het gebruik van API’s. Deze verbeteren de samenwerking met derde partijen (die info verschaffen dan wel ontvangen van uw bedrijf), helpen u uw klanten betere info te geven, stelt u in staat services aan klanten te personaliseren en verschaft u broodnodige data om uw eigen diensten te optimaliseren. Maar omdat u gebruikmaakt van meerdere API’s, is het goed mogelijk dat u en uw medewerkers het overzicht kwijt aan het raken zijn. Dat komt de algehele effectiviteit van API’s niet ten goede. Hoe langer het duurt voordat u data binnenhaalt en kunt analyseren, hoe langer het duurt voordat u goede oplossingen kunt aanbieden aan uw klanten. Een API platform in combinatie met IPaaS oplossingen is daarom een aanrader.

De voordelen van een API platform en IPaaS

U wilt al uw werkzaamheden zo efficiënt mogelijk kunnen uitvoeren. Een API platform kan hier een grote bijdrage aan leveren met betrekking tot API’s. Zo kunt u gebruikmaken van een centrale omgeving waarin de diverse bedrijfsfuncties de voor hen relevante API’s kunnen aansturen, beheren, configureren en managen. Daarnaast is het bij sommige bedrijven die u in dit opzicht van dienst kunnen zijn, zoals bijvoorbeeld Datacon, mogelijk om ook gebruik te maken van IPaaS mogelijkheden. IPaaS, wat staat voor Integrated Platform as a Service, geeft u een eigen Cloud platform en stelt u in staat om data te verkrijgen van klanten die middels hun mobiel uw site bezoeken. Immers kunnen zij ook interessante data opleveren die het analyseren waard is.

Laat uw API platform opzetten door deze specialist

U bent niet het eerste noch het laatste bedrijf dat het meeste wil halen uit API’s. Vele bedrijven die al eerder een API platform hebben laten creëren, waren het meest tevreden over de services van Datacon. Niet voor niets doet dit bedrijf het al twintig jaar goed op dit vlak.