Duurzaam Vandaag
Image default
Electronica en Computers

Hulpmiddelen in het verkeer

Dagelijks rijden er een groot aantal voertuigen op de weg, namelijk auto’s, vrachtwagens, reinigingsvoertuigen en nog veel meer. Door het vele verkeer kunnen er wel eens ongelukken gebeuren, want in het verkeer bevinden zich natuurlijk ook voetgangers en fietsers. Dat is ook de reden dat veel auto’s hulpmiddelen hebben, waardoor jij beter zicht hebt, maar vergeet niet om altijd nog je eigen ogen te gebruiken.

Één van die hulpmiddelen is een achteruitrijcamera van Zwitserland. De nieuwe auto’s hebben er bijna allemaal wel één en als jij langzaam achteruit rijdt laat de camera het beeld van achter de auto zien. Dit is zeer handig als je even ergens moet parkeren, zo knal je in ieder geval ook niet ergens tegen op. Maar natuurlijk is een achteruitrijcamera of een achteruitrijcamera draadloos niet het enige hulpmiddel wat zich tegenwoordig in auto’s bevindt. Ook heb je vaak parkeersensoren, dit dient eigenlijk als extra hulpmiddel naast de achteruitrijcamera. Wanneer jij ergens dicht bij in de buurt komt met de achterkant van de auto, zal de sensor afgaan en dan weet jij dat je nu echt moet stoppen met achteruitrijden. Ook bevinden zich steeds meer dodehoekwaarschuwingen in nieuwe auto’s, dit houdt in dat wanneer iemand zich in de dode hoek bevindt dat er een soort alarm zal afgaan, maar veel mensen vinden dat hier nog veel verbetering in mogelijk is. Het is namelijk vaak zo dat de waarschuwing te laat wordt gegeven en dan heb je alsnog te maken met een ongeluk.

Door de ontwikkeling in technologie komen er steeds meer nieuwe technische snufjes bij die alles een stukje makkelijker maken, maar we kunnen nog lang niet op alles helemaal vertrouwen. Veel technische snufjes hebben nog verbetering nodig en we moeten natuurlijk nooit vergeten om altijd met ons eigen zintuigen te blijven opletten, je moet er ten slotte alles aan doen om een ongeluk te voorkomen. Je zou een kijkje kunnen nemen op vanzwitserland.nl om te kijken wat de mogelijkheden zijn betreffende de achteruitrijcamera’s.

 

http://vanzwitserland.nl