Duurzaam Vandaag
Image default
Electronica en Computers

HET BEGRIJPEN VAN DE NUMMERS OP LAMPEN

Ondervindt u een moeilijkheden om uit te zoeken welke soort gloeilamp beschadigd is. Cijfers en letters zijn afkortingen en met kennis van wat ze betekenen, kunt u eenvoudig zoeken naar de lamp die je wilt.

 

Vermogen

Vermogen is de hoeveelheid energie die de lamp verbruikt per uur. In de familie van lampen (zoals gloeilampen), hoe hoger het wattage, hoe helderder het licht is. Het nadeel is dat u meer energie verbruikt. Dus, bij een gloeilamp van 100 watt, gebruik je 100 watt aan energie per uur. Vaak zie je dit verkort en zal de afkorting er als volgt uitzien: 100W of 100w.

 

Vorm

Met Philips Verlichting, zijn er ten minste 50 vormen in gloeilampen. Met halogeen vindt u ten minste 32 vormen. In fluorescente en Compacte Fluorescente groepen zijn er minstens 38 vormen. En ten slotte met HID zijn er meer dan 50 vormen.

Als u gebruik maakt van PAR38 in, is dezelfde vorm van lamp verkrijgbaar in gloeilamp, halogeen, compacte tl of nu ook in led g9. De totale lengte kan een beetje variëren, maar de basisvorm van de lamp zal hetzelfde zijn.

 

Spanning

Dit is aangegeven in 220V of 230V. Laagspanning verlichting 12 volt en is over het algemeen halogeen lampen.

 

Kleur

Soms ziet u op uw lamp een aantal zoals 827, 830, 835 of 841. Al deze nummers zijn de verschillende kleuren die Philips compacte tl-plug-ins komen. Andere lampen komen in verschillende kleuren.

Door het grijpen van deze eenvoudige indicatoren, zullen de meeste in staat zijn om erachter te komen wat voor soort lamp ze vasthouden.

http://www.leds-depot.nl/