Duurzaam Vandaag
Image default
Electronica en Computers

Elektrische raamdecoratie

Elektrische raamdecoraties:

Bijna alle soorten raamdecoratie zijn er tegenwoordig wel als elektrische variant. Er zijn veel verschillende redenen om te kiezen voor elektrische raamdecoratie. De voornaamste reden is toch wel het gevoel van luxe en gemak. Heerlijk vanuit uw luie stoel de gordijnen open en dicht laten gaan. Maar er zijn ook situaties waarbij het noodzakelijk is om te kiezen voor een elektrische bediening. Zo kan het zijn dat de ramen niet goed bereikbaar zijn om dagelijks te openen of dat de raampartij zo breed en hoog is dat bediening met de hand niet mogelijk meer is. Of denk eens aan de ouderen en minder valide die te weinig kracht in de handen hebben voor handbediening.

Het aanbod elektrische raamdecoratie varieert van elektrische vouwgordijnen en gordijnen tot elektrische duo rolgordijnen. Voor bijna iedere situatie is er wel een passend product dat elektrisch leverbaar is. De meeste raamdecoraties zijn leverbaar op 230V en ook op batterij met een 12V motortje, hierdoor kunt u ook elektrische raamdecoratie toepassen op plekken waar geen stroompunt aanwezig is. Bijkomend voordeel is dat er geen bedieningsketting of koord meer nodig is, vaak vinden mensen dit niet mooi en met de verscherpte regels met betrekking tot child safety ook niet altijd even praktisch. Wat dan wel een voordeel is dat u niet meer met uw vuile handen aan de ketting hoeft te trekken wat de levensduur van uw product weer verlengd.

U kunt de elektrische raamdecoraties bedienen met een afstandsbediening. Zo kunt u ieder product afzonderlijk bedienen maar kunnen er ook groepen geprogrammeerd worden zodat alles tegelijk bediend wordt. wilt u een stap verder gaan dan kunt u naast de afstandsbediening ook een smartphone koppelen zodat u overal ter wereld de ramen kunt bedienen. In sommige woningen is er beschikking tot een luxer domotica systeem, ook hier kunt u de verschillende soorten elektrische raamdecoratie koppelen. Somfy is de belangrijkste leverancier van motoren en zij maken ook zelf de elektrische gordijnrail Glydea.

https://blinddesign.nl