Duurzaam Vandaag
Image default
Electronica en Computers

Een extra laptop is geen overbodige luxe

Tijdens de corona crisis is mij veel opgevallen. Allereerst kwam ik tot de ontdekking dat ik veel meer thuis zat dan gebruikelijk maar zag ik ook mijn vriendin veel vaker thuis. Zo zaten we regelmatig beide aan tafel ons “huiswerk” te doen en hadden we, -omdat we maar één laptop in huis hadden-, om de beurt achter de laptop te videobellen met onze collega’s. Aangezien dit eigenlijk geen doen is en de Wi-Fi in principe snel genoeg besloten we een tweede laptop aan te schaffen. Zo kunnen we beide goed doorwerken en hoeven we niet meer te wisselen. Een extra laptop is geen overbodige luxe in deze tijden en met de grove benzine besparingen die we hebben gedaan de afgelopen maanden hadden we een aardig budget van rond de 500 euro beschikbaar gesteld om een goede sterke laptop te vinden.

Welk model?
Er zijn zoveel laptops op de markt dat ik soms door de bomen het bos even niet meer zie. Gelukkig kwam ik via-via terecht bij Alpha-shop welke sinds 2015 de focus vooral hebben liggen op de zakelijke markt. En aangezien de laptop voor ons werk is leek het mij geen slecht plan om eens te kijken wat zij te bieden hebben. Ik kan wel naar een grote mediagrutter in de stad wandelen en zeggen: “Doe mij eens een laptop”, maar soms heb ik mijn twijfels bij de adviseurs van dit soort winkels. Alpha-shop geeft mij in ieder geval de indruk dat zij écht verstand hebben van computers en ook enkel de beste laptops te verkopen die ze kunnen bieden voor mijn budget. Zo kwam ik op de laptop afdeling van de online winkel Alpha-shop (welke trouwens veel weg heeft van andere bekende webshops, ik kon mijn weg er prima vinden)weinig laptops tegen. Waarom ik dit benoem? Omdat ik eindelijk door de bomen het bos kon zien! En Alpha-Shop zet ook nog eens keurig op een rijtje welke specificaties het model heeft (zonder dat ik verplicht hoef door te klikken op een van de beschikbare laptops) en die prijs… binnen het budget!

Refurbished is niet nieuw toch?
Een laptop van Alpha-Shop zijn zogeheten Refurbished modellen. Dat betekend dat ze niet gloednieuw zijn, maar wel helemaal goed zijn opgepoetst en uitvoerig getest. En wat je bij een marktplaats.nl-laptop niet krijgt en bij Alpha-Shop.nl wel is TWEE jaar garantie zonder bijbetaling en een 14-dagen-niet-goed-geld-terug-garantie. Tsja, daar kan de particuliere markt niet tegenop. Ik was dus enorm te spreken en mijn vriendin was erg enthousiast geworden toen ik haar dit allemaal vertelde.

Niet meer wisselen
Nu zitten twee volwassenen aan tafel tegelijk te videobellen, te typen en rapporten te maken. Ons kantoorwerk gaat nu lekker door zonder te hoeven wisselen voor een videogesprek. En.. we mailen elkaar ook regelmatig ook al zitten we tegenover elkaar aan tafel! Gewoon, omdat dat nu kan. Wil je ook een refurbished laptop kopen? Neem dan dus zeker een kijkje bij Alpha-shop.