Duurzaam Vandaag
Image default
Dieren

Gezondheidsvoordelen van het voeren van uw hond met natuurlijk hondenvoer

Gezondheidsvoordelen van het voeren van uw hond met natuurlijk hondenvoer

 

Laten we eerlijk zijn, niet alle hondenvoer is hetzelfde. Veel merken bevatten additieven en conserveringsmiddelen die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid van uw hond. Bovendien bevat conventionele hondenvoeding vaak ingrediënten van lage kwaliteit met weinig of geen voedingswaarde. Acana hondenvoer doet dat niet! Natuurlijke hondenvoeding daarentegen is gezond, voedzaam en zit boordevol nuttige voedingsstoffen die kunnen helpen veel voorkomende ziekten te voorkomen en de levenskwaliteit van uw hond te verbeteren. Als u uw hond voor het eerst natuurlijke voeding wilt geven, zijn hier enkele overwegingen en voordelen van het overstappen op natuurlijke hondenvoeding.

Natuurlijke voeding van goede kwaliteit is goed voor de gezondheid van uw hond.

Er zijn veel gezondheidsvoordelen verbonden aan het geven van natuurlijke voeding aan uw hond. Ten eerste is natuurvoeding licht verteerbaar, wat vooral gunstig is voor oudere honden met spijsverteringsproblemen. Het hoge vezelgehalte in natuurlijke voeding kan het maag-darmkanaal van uw hond helpen gezond te blijven door de beweging van voedsel door het darmkanaal te verbeteren en de kans op verstopping van de darmen te verkleinen. Bovendien kan het hoge gehalte aan antioxidanten in natuurlijke voeding helpen het risico op de ontwikkeling van bepaalde soorten kanker te verminderen.

Natuurvoeding is licht verteerbaar.

Een ander gezondheidsvoordeel van natuurlijke hondenvoeding is dat het licht verteerbaar is. Dit is vooral gunstig voor puppy’s en oudere honden met een gevoelige maag. Natuurlijke hondenvoeding is vrij van additieven en conserveringsmiddelen, dus het blijft niet in de maag van uw hond zitten zoals bewerkte hondenvoeding, wat spijsverteringsproblemen kan veroorzaken zoals winderigheid, een opgeblazen gevoel, kramp en diarree.

Natuurlijke voeding kan ontstekingsremmende eigenschappen hebben.

De ontstekingsremmende eigenschappen van veel natuurlijke voedingsmiddelen kunnen ook de gezondheid van uw hond ten goede komen. Zalm bevat bijvoorbeeld omega-3 vetzuren, die krachtige ontstekingsremmende stoffen zijn. Studies hebben aangetoond dat deze omega-3-vetzuren de gewrichtspijn bij honden met artrose kunnen helpen verminderen. Bovendien kunnen de antioxidanten die in veel natuurlijke voedingsmiddelen voorkomen, helpen het risico op het ontwikkelen van ontstekingsziekten zoals artritis, kanker, hartaandoeningen en diabetes te verminderen.

Natuurlijke voeding voor uw hond kan helpen bij allergieën.

Rauwkostdiëten worden vaak aanbevolen voor honden met allergieën, omdat ze meestal vrij zijn van veelvoorkomende allergenen zoals maïs, tarwe en soja. Als u vermoedt dat uw hond allergieën heeft, probeer hem dan natuurlijke voeding te geven om tekenen van allergieën zoals jeuk, krabben, overmatig verharen en huidinfecties te verminderen. Natuurlijke voedingsmiddelen zoals vis, eieren en kip kunnen allergieën helpen verlichten door de algehele gezondheid van uw hond te verbeteren.

Natuurvoeding kan helpen bij spijsverteringsproblemen.

Honden die lijden aan darmproblemen kunnen baat hebben bij natuurlijke hondenvoeding die licht verteerbaar is en probiotica bevat. Probiotica zijn nuttige bacteriën die een gezonde darmflora bevorderen en de symptomen van maagdarmstoornissen zoals colitis en diarree kunnen helpen verlichten. Natuurlijke voedingsmiddelen die probiotica bevatten zijn yoghurt, kefir, kimchi en zuurkool.

http://www.petfooddiscount.nl