Duurzaam Vandaag
Image default
Dieren

Chip kat registreren: alles wat je erover moet weten

Heb je een nieuwe kat in huis gehaald? Dan wil je alles zo goed mogelijk geregeld hebben voordat je aan de opvoeding van jouw huisdier begint. De chip van de kat registreren is hier een belangrijk onderdeel van. De registratie kan jou veel voordelen opleveren en zal daarbij ook een vorm van geruststelling bieden. Het is dan wel goed om te weten hoe je de chip moet registeren. Want welke stappen dien je te doorlopen om de registratie te voltooien? En waarom is de registratie nou echt belangrijk?

De chip van de kat registreren als verplichting

De chip van de kat registreren is voor iedere katteneigenaar. Hoewel het niet verplicht is om dit huisdier van een chip te voorzien, is het wel handig dat katten de chip wel bezitten. Bij fokkers en dieren uit het buitenland is daarom deze chip al aanwezig, maar ook steeds meer particulieren dienen dit te regelen. De dierenarts zal de chip plaatsen, waar de kat niets van merkt. De chip gaat dan een dierenleven mee, waardoor je tussendoor niet meer opnieuw naar de dierenarts om deze kleine ingreep te voltooien. Jij kunt de chip dan registreren bij de databank en de stappen doorlopen.

De registratie en de voordelen 

De chip van de kat registreren gaat eenvoudig via de website van de databank. Je drukt op registreren, waarna je in het formulier komt. Dit formulier vraagt eerst de kenmerken van de kat, waaronder de leeftijd, uiterlijke kenmerken en het ras. Tevens dien je jouw eigen adresgegevens in te vullen, zodat het huisdier aan jou gekoppeld is. Zodra je het chipnummer opzoekt bij de databank, zie je jouw eigen naam staan. Als jouw kat onverhoopt wegloopt en gevonden wordt, zal iemand contact met jou opnemen. Ook bij ongevallen krijg je de mogelijkheid om afscheid te nemen. Je kunt jouw kat dus gewoon zijn gang laten gaan.

https://www.petlook.nl/kat-registreren/