Duurzaam Vandaag
Image default
Dienstverlening

Xbrl conversion software

Wat doe je als bedrijf wanneer je rapporten in xbrl moet aanleveren? Steeds meer bedrijven moeten zich dit afvragen. Dit komt doordat steeds meer instellingen rapporten in xbrl willen ontvangen.

Conversie

Een bedrijf kan niet op korte termijn overstappen op xbrl. De enige oplossing op korte termijn is xbrl conversion software. Een bedrijf heeft namelijk maanden en soms wel jaar nodig om over te stappen naar xbrl. Dit is allemaal afhankelijk van hoe groot het bedrijf is. Eerst moet xbrl in het systeem geïntegreerd worden. Daarna moet iedereen in het bedrijf ermee leren werken. Je snapt natuurlijk dat dit veel tijd gaat kosten.

Een bedrijf kan wel kiezen voor xbrl conversion software op korten termijn. Hiermee kunnen ze namelijk hun eigen bestanden omzetten naar xbrl. Hiervoor hebben ze wel een software nodig dat dit kan doen en dit is xbrl conversion software.

Online zijn er diverse bedrijven dat xbrl oplossingen bieden. Het is dan ook mogelijk om bij deze bedrijven aan te kloppen voor xbrl conversion software. Ze kunnen ook op lange termijn helpen met het integreren van xbrl in bestaande systemen. Op het korte termijn helpen ze dan met het converteren van xbrl bestanden.