Duurzaam Vandaag
Image default
Dienstverlening

Wat houdt civiele techniek in?

Civiele techniek is een belangrijke tak binnen de civiele ingenieurswereld. Maar wat houdt civiele techniek nu precies in? Civiele techniek kunnen we dus zien als toegepaste wetenschap die gericht is op het ontwerp, de aanleg en het onderhoud van openbare werken die vastzitten in de grond. Een ingenieursbureau dat zich bezig houdt met civieltechnische projecten richt zich dus op alle aspecten van infrastructuur: van waterzuivering tot aan de aanleg van wegen, spoorwegen en bruggen. Zoals je misschien al wel hebt geraden is een civiele techniek vacature dan ook in grote mate terug te vinden bij ingenieursbureaus. Wil je meer weten over het werken bij een ingenieursbureau in de civiele techniek, lees dan snel verder!

Wat zijn je taken als civiel ingenieur?

Als civiel ingenieur ben je voornamelijk bezig met het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van civiele constructies. Je bent verantwoordelijk voor de veiligheid, functionaliteit en duurzaamheid van deze constructies. Civiele technieken worden toegepast in allerlei verschillende sectoren, denk bijvoorbeeld aan de bouw-, water-, spoor- of wegenbouwsector. Hieronder geven we je wat meer informatie over civiele constructies in Nederland:

Waterbouwkundige constructies

Waterbouwkundige constructies zijn civiele constructies die worden gebruikt in het watermanagement. Het doel van deze constructies is om het water te beheersen, zoals bijvoorbeeld door middel van dijken, kaden en sluizen. In Nederland spelen waterbouwkundige constructies een belangrijke rol in de veiligheid van ons land, aangezien ons land grotendeels bestaat uit polders die beschermd moeten worden tegen overstromingen.

Wegen- en spoorwegconstructies

Wegen- en spoorwegconstructies zijn civiele constructies die worden gebruikt in de weg- en spoorwegbouw. Dit soort constructies kan bestaan uit bijvoorbeeld tunnels, bruggen of viaducten. In Nederland hebben we een goed ontwikkelde infrastructuur met veel verschillende wegen en spoorlijnen. Wegen- en spoorwegconstructies zorgen ervoor dat deze infrastructuur veilig, duurzaam en functioneel is.

Bouwkundige constructies

Bouwkundige constructies zijn civiele constructies die worden gebruikt in de bouwsector. Dit soort constructies kan bestaan uit bijvoorbeeld gebouwen, kunstwerken of bruggen. Bouwkundige constructions zorgen ervoor dat deze infrastructuur veilig, duurzaam en functioneel is.

Gerelateerde artikelen

Heeft u ooit gehoord van Chiropractische Aanpassing? Leer over de voordelen

Sectionale poort kopen? De beste sectionale poorten vindt u op www.sectionalepoorten.net

Vaarbewijs halen bij Vaarschool De Randmeren