Duurzaam Vandaag
Image default
Dienstverlening

Wanneer bel je de elektricien?

Waar je ook woont, er is altijd wel een elektricien in de buurt. Zo heb je Elektricien Hilversum 035 die in Hilversum en omstreken zijn expertise kan delen. Fijn dat er voor iedereen wel een elektricien in de buurt is, maar wanneer is het nou echt nodig om een elektricien langs te laten komen? Een elektricien kan om verschillende redenen komen. Bijvoorbeeld bij een verouderde meterkast of bij het aansluiten van een nieuwe inductiekookplaat. Dit kan je ook gewoon zelf oplossen, maar als je hier niet zo goed in bent, kan je voor de zekerheid beter een expert laten langskomen. 

Sluit je de nieuwe kookplaat zelf aan?

Als je een nieuwe inductiekookplaat wilt aansluiten kan je dit zelf doen. Wel is het belangrijk dat de kookplaat goed aangesloten wordt, omdat hij anders niet goed werkt of de stoppen doorslaan bij gebruik. Daarbij komt dat het gevaarlijk kan zijn als elektrische apparaten verkeerd aangesloten zijn. Ook kan de garantie op de kookplaat vervallen als hij verkeerd aangesloten is. Dit is natuurlijk zonde. Wees daarom slim en ga niet zelf met de kookplaat aan het prutsen als je er geen verstand van hebt, en laat een expert dit kookplaat aansluiten. 

Doorgeslagen stoppen, wat doe je?

Als je last hebt van doorgeslagen stoppen kan je soms ook beter de elektricien bellen. Als de stoppen doorslaan, kan je geen gebruik meer maken van de elektriciteit. Dit is erg vervelend, omdat we tegenwoordig dagelijks van stroom gebruik maken. Het is fijn om dit probleem dan zo snel mogelijk te verhelpen. Als de stoppen doorslaan door een verouderd of kapot apparaat, kan je hier vaak zelf wel achter komen. Je hoeft dan alleen het apparaat uit het stopcontact te verwijderen en de stroom weer aan te zetten. Als de stoppen doorslaan vanwege een verouderde stoppenkast is het wel verstandig om er een elektricien naar te laten kijken.