Duurzaam Vandaag
Image default
Dienstverlening

Veelvoorkomende oorzaken van elektrocutie bij u thuis

Een elektrische schok is een serieuze zaak, maar kan gelukkig gemakkelijk worden vermeden door een paar voorzorgsmaatregelen te nemen. Elektrische schokken zijn geen lachertje en kunnen geheugenverlies, brandwonden, bewustzijnsverlies, hartstilstand of overlijden veroorzaken. Laten we eens kijken naar enkele dingen die elektrocutie in uw huis kunnen veroorzaken. Controleer eerst uw huis op stopcontacten met ontbrekende of kapotte afdekplaten en laat deze repareren door professionele elektriciens Amsterdam. Afdekkingen van stopcontacten vormen een belangrijke barrière tussen u en blootliggende draden. Zorg ervoor dat stopcontacten op locaties in de buurt van water – zoals uw badkamer, keuken, wasruimte en buiten in uw harde – aardlekschakelaars (GFCI’s) hebben. Deze schakelen de stroom snel uit in het geval van een aardlek, wat elektrische schokken kan helpen voorkomen.

Schakel apparaten uit voordat u ze uit het stopcontact haalt

Schakel apparaten uit voordat u ze loskoppelt. Wanneer een elektrisch apparaat is aangesloten en ingeschakeld, stroomt er elektriciteit van het circuit naar het apparaat en terug naar de circuit bedrading in een continue lus. Als het apparaat wordt losgekoppeld terwijl het nog aan staat, kan de stroom van elektriciteit een boog vormen – dit is wanneer de elektriciteit letterlijk over de opening van het stopcontact naar de stekker springt. Grote apparaten zoals wasdrogers, fornuizen, airconditioners en elektrische kachels kunnen bijzonder gevaarlijke bogen veroorzaken wanneer ze worden losgekoppeld of aangesloten onder belasting.

Kind speelt met snoeren

Zorg ervoor dat stopcontacten binnen het bereik van kinderen zijn voorzien van afdekkapjes om elektrische schokken te voorkomen. U kunt overwegen om fraudebestendige recipiënten te installeren. Deze veerbelaste recipiënten voorkomen het inbrengen van voorwerpen wanneer ongelijke druk wordt uitgeoefend op de contactpunten van de recipiënt.

Gebruik nooit apparaten of apparaten met beschadigde of gerafelde elektrische snoeren. Als je huisdieren of kleine kinderen in huis hebt, houd dan alle elektrische snoeren en stekkerdozen buiten bereik. Elektrische schokken of brandwonden kunnen optreden als erop wordt gekauwd of ermee wordt gespeeld. Wanneer u elektrische werkzaamheden in uw huis uitvoert, moet u altijd de juiste vergunningen afsluiten als u het zelf doet, zodat het werk goed kan worden gedaan, of huur een erkende aannemer in. Dit zijn dus de veelvoorkomende problemen die elektrocutie in uw huis kunnen veroorzaken. Doe er goed aan om ze koste wat kost te vermijden. Aarzel echter niet om een ​​professionele elektricien in te schakelen als u uw elektrische componenten of apparaten wilt laten doen om u en uw dierbaren te beschermen tegen elektrische gevaren.