Duurzaam Vandaag
Image default
Dienstverlening

Stroom uitgevallen? Check deze 3 dingen.

Een stroomstoring is nooit fijn, toch gebeurt het. Als u last heeft van een stroomstoring is het belangrijk waar deze vandaan komt. Naar de uitkomst hiervan kunt u verder handelen. Blijf te allen tijde kalm en zoek naar oplossingen. Doe vooral geen dingen waar u niet achter staat of gevaarlijk kunnen zijn. Als u ergens niet zeker over bent, schakel dan de hulp van een elektricien in.

Zoek de oorzaak

Het vaststellen van de oorzaak en waar de stroomstoring vandaan komt is erg belangrijk, alle storingen binnen huis zijn namelijk op uw kosten en moet u ook repareren. Zodra de storing buiten uw huis plaatsvindt zijn de kosten en reparaties voor het regionaal beheer. Als u wilt weten of de storing vanuit uw huis is moet u kijken of er nog elektriciteit is in huis of u moet kijken in de meterkast of alle groepen het nog doen en de aardschakelaar aan staat. Als dit niet het geval is moet u vragen bij de buren of zij stroom hebben, indien zij ook geen stroom hebben kunt u er vanuit gaan dat de storing buiten uw huis heeft plaats gevonden.

Nationaal storingsnummer

Als er helemaal geen stroom is wordt u aangeraden het Nationaal storingsnummer te bellen om de storing te melden, het regionale beheer krijgt dan direct uw melding binnen. Ook de website Gas- en stroomstoringen is handig om te kijken voor storingen in de buurt. 

Tref voorzorgsmaatregelen

Als voorzorgsmaatregel kunt u altijd een zaklamp bewaren in de meterkast, hierdoor hoeft u nooit in het donker te zitten. Schrijf ook altijd het nummer van het Nationaal storingsnummer op in de binnenkant van uw meterkast. Het nummer van een erkend installateur kan ook goed van pas komen, als u last heeft van een storing kunt u hem altijd bellen voor hulp.